Адриан Андреев се класира за втори кръг в Маспаломас

адриан андреев

Българинът Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите „Чалънджър“ в Маспаломас (Испания) с награден фонд 73 хиляди евро.

22-годишният Андреев пласира 8 аса и елиминира поставения под номер 5 представител на домакините Ориол Рока Батая с 6:4, 7:6(3) след малко повече от два часа игра.

Двубоят започна равностойно, но при 4:4 гейма софиянецът, четвъртфиналист в надпреварата от миналия сезон, се възползва от първата си възможност за пробив, след като при собствен сервис отрази два шанса на съперника да върне брейка, за да вземе първия сет.

Във втората част Андреев навакса изоставане от 2:4 гейма, като при 4:5 спаси два сетбола при собствено подаване, а в последвалия тайбрек дръпна с 5:2 точки и това се оказа решаващо.

С успеха българинът си осигури 1165 евро и 7 точки за световната ранглиста, в която заема 264-ата позиция. За място на втори пореден полуфинал в Маспаломас той ще играе срещу испанеца Давид Хорда Санчис, 322-и в класацията на АТП. Двамата не са се срещали досега.

Автор: БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ