Адвокатът на ЦСКА – Станислав Трендафилов: Новината отговаря на истината

7 Dni Sport22.11.2023
ЦСКА - Ботев Враца, Отбор

Адвокатът на ЦСКА – Станислав Трендафилов не се нагърби със срок, който би отнело евентуално обжалване на Николай Веселинов пред Върховния съд на решението на Софийския административен съд да прекрати дело №10156 срещу реконструкцията на стадион „Българска армия“. Юристът обаче заяви, че „червените“ ще потърсят начин да не чакат това евентуално такова решение, тъй като то ще бъде формално.

„Не мога да конкретизирам срок, защото знаете, че този човек се държи недобросъвестно, тоест те трудно ще го намерят. Но аз дори не съм сигурен, че ние ще трябва да изчакаме това производство, което евентуално ще се образува. Разбира се, това ще бъде обсъдено с нашите консултанти, архитекти, с целия екип. Чисто юридически, не виждам Върховният съд какво друго би постановил спрямо аргументите на Административния съд, които от клуба неведнъж бяха излагани“, коментира Трендафилов пред колегите от „Тема Спорт“.

„Беше ясно, че жалбата е недопустима, защото това лице няма правен интерес. Заинтересованите лица са подробно описани в административно-процесуалния кодекс и съответно за мен казусът в действително е „висящ“, тъй като той има право да обжалва пред ВАС, но предвид обосновката на съда смятам, че това е недопустим процес и трябва да бъде прекратен.

И вярвам, че има пътища и юридически пътеки, чрез които да се пристъпи към изпълнение на проекта, без да се чака формалното последващо потвърждаване на това решение“, заяви още адвокатът на ЦСКА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ