Лудогорец стартира защитата на Купата в мач срещу Ботевград

7 Dni Sport22.11.2023
Лудогорец - Фенербахче,

Балкан Ботевград и Лудогорец излизат един срещу друг в двубой от 1/16-финалите за Купата на „България“. Мачът стартира в 13:30 часа, а главен съдия ще бъде Стоян Арсов.

Тимът от Югозапада първо елиминира Национал с 3:1 в междуобластния финал, а след това в 1/32-финалите успя да се справи и с втородивизионния Монтана. Отборът от Ботевград надигра с 2:1 своя опонент и така жребият отреди да се изправи срещу настоящия носител на Купата и шампион на страната Лудогорец.

Иначе в Югозападната Трета лига Балкан е шести в класирането, като три мача подред няма победа. В последния кръг тимът на Иван Редовски загуби от лидера Миньор Перник с 1:3, а преди това направи равен с дубъла на Септември София. Балкан не изпитва особени затруднения в това да бележи голове, като в 18 мача досега има 33 попадения. Проблемът на отбора е играта в защита, като в първенството има допуснати цели 32 гола.

Днешният мач пък ще бъде и празник за ботевградчани, тъй като преди срещата ще бъде открит и обновения стадион на Балкан.

Лудогорец от своя страна, както вече стана ясно, е актуалният носител на Купата на страната. “Зелените” надиграха на финала миналата година ФК ЦСКА 1948, а сега стартират директно от 1/16-финалите.

Иначе “орлите” са абсолютни фаворити в днешния мач. Разградчани са трети в класирането в efbet Лига, като нямат загуба в последните си 11 срещи в елита. Преди паузата за националните отбори Лудогорец разби Етър с 4:0, а последния неуспех на тима датира от 20 август, когато загуби от Черно море. Очаква се днес старши треньорът Георги Дерменджиев да даде време за игра на немалка част от футболистите, които не са твърди титуляри.

Победителят от тази двойка ще домакинства на Локомотив Пловдив в 1/8-финалите на турнира.

Балкан Ботевград – Лудогорец

Вероятни състави:

Балкан Ботевград (4-4-2): В. Вълчев; Асенов, Войнов, Д. Йорданов, Руйчев; Е. Колев, Дамянов, К. Бонев, Д. Ганчев; Н. Михов, П. Петков

Лудогорец (4-2-3-1): Слуга; Фон Витри, Русо, Г. Терзиев, Сон; К. Гонсалвеш, Нареси; К. Видал, Неделев, Рик; Р. Секо

Съдия: Стоян Арсов
Стадион: „Христо Ботев“, Ботевград
Начало: 13:30 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ