В офиса на ЦСКА: Густаво сядай сега, да ти кажем как седят нещата, взели сме решение

7 Dni Sport21.11.2023
ЦСКА - Локомотив Пловдив, Густаво Бусато

ЦСКА планира да задържи вратаря Густаво Бусато и през следващия сезон, твърдят колегите от „Мач Телеграф“. Бразилският страж има кауза в договора си, която да го остави на „Армията“ поне до лятото на 2025-а година. Бусато поднови контракта си с „червените“ през миналото лято, като подписа за период от 1+1 година.

Латиноамериканецът кара вече пети сезон в ЦСКА и до момента е изиграл общо 161 мача, които го превърнаха в чужденеца с най-много срещи за клуба. У нас той спечели и Купата на България през 2021 година.

Пречка пред оставането на Бусато в ЦСКА могат да се окажат семейните му ангажименти и желанието му да се прибере в родната Бразилия. Още през миналото лято стражът и агентът му Ернан Банато, който сега е собственик на Берое, намекнаха, че от Южна Америка има интерес към играча. Преди да акостира в София през юни 2019-а Бусато игра за бразилските Наутико (2017), Апересиденсе (2018), Сампайо Корея (2018), и Итуано, а единственият му досег до Стария континент преди това беше елитният полски Подбескидзие през сезон 2016/17, когато обаче не записва нито един мач в местната Екстракласа.

Очаква се шефовете на ЦСКА да проведат разговор с Густаво Бусато след последния официален мач на тима за годината – срещу Лудогорец на 10 декември от 17:45 часа, а по време на зимната подготовка двете страни ще могат на спокойствие да уточнят подробностите около евентуалното удължаване на контракта на вратаря.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ