Марлон Гомес в Лудогорец, препоръчва се от „Sci Sports“

7 Dni Sport17.11.2023
Лудогорец - Фенербахче, Отбор

Популярната световна компания за софтуерен анализ на играчи SciSports, която е базирана в Утрехт Нидерландия, препоръчва Лудогорец като най-добро място за талант на Васко да Гама.

Става въпрос за 19-годишния атакуващ халф Марлон Гомес. Според проучването разградчани са с индекс 85. На второ място е Спартак Москва с 83, а нидерландските грандове Фейенорд и ПСВ са с по 82. Марлон има договор с Васко до края на 2026 година, а наскоро Фабрицио Романо обяви, че от него се интересува Дженоа.

Инструментът за кариерни съвети на SciSports изчислява въз основа на данни до каква степен играч и клуб са подходящи един за друг. Тази оценка се основава наред с други неща на очакваната трансферна стойност, стил на игра, ниво и прогнозиран потенциал на състезателя. Различни фактори като възможност за развитие, шансове за игрово време, стил на игра и формиране на клуба влияят върху резултата.

Именно на база на всички тези данни компанията изчислява, че Лудогорец е най-доброто място за Марлон за старт на международната му кариера.

Автор: „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ