Левски нанесе първа загуба на 10 от Черно море след избухване от Ел Джемили

IMG_1810

Левски се наложи над Черно море с 1:0 на стадион „Георги Аспарухов“ в мач от 14-ия кръг в efbet Лига. Джавад ел Джемили бе автор на единствения гол за „сините“, след като се разписа в 57-ата минута.

Първата опасна възможност в срещата бе на сметката на Левски. В 7-ата минута Иван Дюлгеров се опита да изчисти топката, но в тялото на Цветомир Панов. Роналдо се оказа печеливш от ситуацията и се опита да стреля към опразнената врата, но твърде несполучливо.

Джавад ел Джемили центрира отдясно в 11-ата минута към точката за изпълнение на дузпа, където Роналдо стреля с глава, но Иван Дюлгеров се намеси по рутинен начин.

Едгар Пашеко бе изведен зад гърба на отбраната на Левски в 13-ата минута, но ударът на футболиста на Черно море бе твърде неточен.

В 18-ата минута Влатко Дробаров влезе с бутоните си в глезена на Джавад ел Джемили. Главният рефер Никола Попов вдигна първоначално жълт картон, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР северномакедонецът получи директен червен картон.

Уелтон овладя с гръб към вратата на границата на наказателното поле в 31-ата минута и остави за Жереми Петрис, който стреля, но ударът му бе блокиран от Даниел Димов.

Черно море получи правото да изпълни пряк свободен удар в 43-ата минута. Пабло Гарсия стреля и потърси горния десен ъгъл на вратата, пазена от Николай Михайлов, но не успя да намери очертанията.

Левски започна по-активно в дебютните минути на второто полувреме. В 46-ата минута Джавад ел Джемили получи топката отляво на наказателното поле на Черно море и стреля по диагонал, но Иван Дюлгеров отрази.

Ел Джемили се опита да изненада Дюлгеров с удар от далечна дистанция в 50-ата минута. Топката обаче премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на Черно море.

Дарлан комбинира на късо с Джавад ел Джемили, който бе изпуснат от защитниците на Черно море. Футболистът на Левски напредна чрез дрибъл и стреля техничено от границата на наказателното поле. Иван Дюлгеров докосна топката, но с помощта на напречната греда кълбото влезе в мрежата, а Ел Джемили даде аванс на Левски в 57-ата минута.

Дарлан стреля директно от пряк свободен ъгъл от малък ъгъл, но Иван Дюлгеров внимаваше и успя да отрази в 71-ата минута.

Брено Тейшейра бе изведен зад гърба на отбраната на Левски в 75-ата минута, като той успя да се измъкне от опеката на Келиан ван дер Каап, но ударът на футболиста на Черно море премина над напречната греда.

Уелтон комбинира на двойно с Цунами, след което получи топката пред вратата, но не успя да преодолее Дюлгеров, който умело успя да скъси ъгъла в 76-ата минута.

По този начин Левски нанесе първо поражение на Черно море от началото на сезона в efbet Лига. След този успех „сините“ събраха актив от 26 точки, заемайки 4-о място във временното класиране, докато Черно море е на 2-о място с 29 пункта, но и с изигран мач повече от днешния си съперник.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: Официална „Фейсбук“ страница на Левски София


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ