Григор Д. Димитров го направи! Сътвори уникален обрат и подчини Алкараз в Шанхай

Григор Димитров,

Григор Димитров победи световния номер 2 и поставен под номер 1 в схемата на Мастърса в Шанхай Карлос Алкарас. Българинът загуби първия сет с 5:7, но след 6:2 във втората част, прати мача в решителен трети сет, който взе с 6:4.

На четвъртфиналите Димитров ще срещне Николас Джари.

ПЪРВИ СЕТ:

Двубоят започна със сервис гейм на Алкарас, който успя да вземе подаването си, въпреки че се стигна до равенство 30:30. Григор имаше повече затруднения на свой сервис, като спаси две точки за пробив преди да успее да спечели гейма. Испанецът отговори с гейм на нула. Българинът от своя страна също успя да спечели подаването си без да даде точка на съперника.

Димитров успя да стигне до пробив в петия гейм и да поведе с 3:2. В следващия гейм се стигна до 30:30, но Григор успя да го спечели и да затвърди пробива. На сервис на Димитров Алкарас поведе с 30:0, но след мрежа-аут и бомбен сервис българинът изравни до 30:30, а след това нов добър сервис му даде преднина и с добра игра на мрежата Димитров спечели гейма, за да поведе с 5:3. Световният номер 2 спечели следващото си подаване на нула. Хасковлията сервираше за мача, но Алкарас поведе с 40:15 в десетия гейм, в който имаше две красиви разигравания, а при третото такова, испанецът проби и изравни резултата – 5:5. Шампионът от Уимбълдън затвърди пробива, за да поведе с 6:5. С нов пробив испанецът си осигури спечелването на първия сет.

ВТОРИ СЕТ:

Втората част започна с пробив на Григор Димитров. Българинът поведе с 40:15 на свой сервис, но Алкарас успя да спечели следващите две точки и да изравни резултата. Грешка на мрежата от ракетата на испанеца позволи на Димитров да спечели подаването си. Григор поведе с 30:15 и в третия гейм, но Алкарас не позволи да бъде пробит още веднъж. Двамата взеха безпроблемно следващите си подавания – 2:3.

Димитров спечели следващия си сервис гейм на нула, а след това стигна до втори пробив в двубоя повеждайки с 5:2. Със силно изигран гейм Григор спечели подаването си и сета с 6:2.

ТРЕТИ СЕТ:

Алкарас стартира първата част с подаване, на което не даде точка на българина. Григор също взе лесно своя сервис, а след това стигна и до първи пробив в решителната трета част, за да поведе с 2:1. Димитров продължи да показва високо ниво и затвърди пробива. Испанецът показа, че няма да се даде лесно и спечели следващото си подаване на нула. В следващия гейм Алкарас показа нерви, а хасковлията остана хладнокръвен и спечели подаването си с 40:15. Испанецът също лесно взе своя гейм, както и Григор следващия си, за да поведе с 5:3, което прати напрежението в половината на Алкарас, който трябваше да сервира за оставане в мача. Световният номер 2 се справи с предизвикателството и намали изоставането си до 4:5.

С отличен сервис Григор поведе с 15:0, сервирайки за мача. При следващото разиграване испанецът сбърка и прати топката в аут, но след това с много добра игра на мрежата взе първата си точка. С бомбен сервис Димитров стигна до два мачбола, първият бе пропилян с топка в аут.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ