Николай Костов излиза с най-доброто срещу ЦСКА във Вечното дерби

7 Dni Sport04.10.2023
Левски - Лудогорец, Николай Костов

Левски ще бъде с най-доброто в предстоящото дерби с ЦСКА. Двубоят на стадион „Васил Левски“ е в събота от 14:45 часа. Защитниците Кристиан Димитров и Патрик-Габриел Галчев ще са на разположение на треньора Николай Костов за сблъсъка с червените. Двамата пропуснаха двубоя с Лудогорец (0:1) заради вирусно заболяване, но вече са възстановени и дават допълнителна опция за наставника, пише „Тема спорт“.

Централният бранител дори бе в групата на сините за мача с разградчани, но остана неизползвана резерва, тъй като бе вдигнал висока температура в навечерието на сблъсъка. На резервната скамейка на столичани дори нямаше допустимата бройка футболисти, а на нея бяха юношите Виктор Любенов и Преслав Бачев.

Възстановяването на Кристиан Димитров е добра новина за наставника, след като българският национал и Хосе Кордоба заформиха добър тандем след продажбата на Ноа Сонко Сундберг в Лудогорец. Срещу орлите на терена до панамеца игра Келиан ван дер Каап, но нидерландецът не притежава необходимата скорост и си остава като добра опция от пейката или при постройка с трима централни защитници.

Патрик-Габриел Галчев няма да излезе като титуляр срещу ЦСКА, но Костов ще бъде по-спокоен с него на пейката, след като няма типичен краен защитник за заместник на Жереми Петрис или Цунами. За момента единственият, който отсъства за сините, остава трайно контузеният Билал Бари.

Друга позитивна вест за Николай Костов е, че няма играчи с проблеми след загубата от Лудогорец. 60-годишният специалист е доволен, че най-острият му футболист Велтон не получи официално предупреждение в двубоя, което щеше да означава пети жълт за него и нямаше да играе срещу ЦСКА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ