Костов: Геройска игра и много ценен успех

Славия - Левски, Николай Костов

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори след успеха с 2:0 над Славия като гост на стадион „Александър Шаламанов“ в мач от 11-ия кръг между двата отбора. Наставникът на „сините“ похвали своите футболисти, които играха почти цял двубой с човек по-малко и определени успеха като „много ценен“.

„Още в началните минути на мача бяхме добре разпределени по терена и доминирахме тотално. Точно, когато очаквахме да отбележим гол – получихме червен картон. Не сме давали указания на играчите да играем защитно. Играхме балансирано и вкарахме гол, а от там започнахме да играем по-умно. Геройска игра на момчета в тази среща, успехът ни е много ценен“, заяви Николай Костов.

„И друг път сме играли с тази система. Асими Фадига беше един от най-активните ни играчи преди да получи червен картон, който обаче ни промени сметките. Славия си намери положенията, играха много добре, радвам се, че пропуснаха най-чистото си положение“, призна наставникът на Левски.

„Ние сме на такъв етап, в който трябва да работим да бъдем по-устойчиви в моментите, в които отнемем. Развивам доста рискован стил на игра, доволен съм от играчите, защото се влагат максимално в тренировъчния процес и мачовете“, каза още той.

„Всички мачове са важни, но дербитата са по-специални. Надявам се да се подготвим добре. Младите ни играчи са много добре дисциплинирани и се надявам да се възстановим максимално за следващия мач и да играем на ниво“, завърши Николай Костов.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ