Монтана би Янтра и излезе трети

IMG_1375

Монтана победи Янтра Габрово с 2:0 в мач от деветия кръг във Втора лига. Попаденията за домакините бяха през второто полувреме, като първо Владислав Цеков се разписа след корнер, а в края на двубоя Димитър Буров оформи крайния резултат от дузпа. И двата отбора имаха чисти положения пред себе си, но Монтана имаше игрови превес и заслужено се поздрави с победата. След този успех Монтана е вече 3-и в класирането на Втора лига с актив от 18 точки, докато Янтра Габрово остава на 5-а позиция с 16 пункта на сметката си.

Още в първата минута Ливан Обисса от Монтана бе забравен в наказателното поле, като веднага отправи удар, но Християн Василев блесна с добро спасяване. В 20-а минута Филип Ежике бе изведен по чудесен начин и остана очи в очи с вратаря, но не успя да премине покрай него и възможността бе пропилята.

Даниел Младенов от Янтра в 30-а минута имаше шанс да открие резултата, като бе сам срещу Симеонов, но се забави прекалено много и това позволи на стража да скъси ъгъла и да ограничи пространството, като последва само корнер за гостите от Габрово. Малко след това Петър Казаков видя свободното пространство и опита удар от границата на наказателното поле, който затрудни стража на Монтана, но вратарят успя да се справи.

В 52-рата минута защитата на Янтра увисна и позволи на Стефан Каменов да нанесе удар с глава. Опитът му не доведе до резултат, защото топката премина покрай вратата. Три минути по-късно отново Каменов създаде положение за домакините. Той стреля с десния си крак.

Три минути по-късно отново Каменов създаде положение за домакините. Той стреля с десния си крак и принуди Християн Василев да се намесва. Вратарят на Янтра реагира добре и изби в корнер. От последвалия ъглов удар Монтана поведе в резултата. Владислав Цеков изпревари всички в наказателното поле и прати топката във вратата на габровския тим.

В 82-рата минута Монтана удвои своята преднина с гол от дузпа, отсъдена за нарушение на Атанатос срещу Владислав Цеков в наказателното поле. Бранителят закъсня с опита си за шпагат и главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Димитър Буров, който преодоля Християн Василев.

Автор: „Гонг“
Снимка: „Фейсбук“ страница на Монтана


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ