Илко Пиргов на мисия в Южна Америка, ще подсилва отбор на Локо Пловдив

7 Dni Sport14.09.2023
Локомотив Пловдив, Бирсент Карагерен, Илко Пиргов

Спортният директор на Локомотив Пловдив Илко Пиргов ще замине на мисия в Южна Америка до края на годината. Бившият вратар ще гледа футболисти в Бразилия и Аржентина за зимната селекция. Наскоро за там ще тръгне единият от собствениците на черно-белите Христо Крушарски, който има бизнес в двете страни. Пиргов обаче ще орпътува най-вероятно през ноември, като до тогава ще бъдат набелязани конкретни играчи, които да бъдат гледани на живо. Заради запълнената квота от футболисти извън ЕС и за да може тя да бъде освободена за чаканите играчи от Бразилия и Аржентина, венецуелецът Кристиан Мендоса беше пратен под наем в Добруджа, пишат от „Тема спорт“.

Заминаването на спортния директор е по предложение на Христо Крушарски и е било съгласувано с изпълнителния Павел Колев. Бизнесменът пък е предложил чуждестранен играч на спортния щаб, като според запознати не става въпрос за израелския защитник Идо Вайер от Макаби Нетаня.

Още от сега на „Лаута“ за започнали работа по зимната селекция, като ще се съобразяват желанията на старши треньора Александър Томаш. Към Джовани пък е имало сериозен интерес от чужбина, но в клуба така и не е дошла конкретна оферта.

Локомотив Пловдив продължава с подготовката си за гостуването на Етър в неделя от 17:45 часа. Очаква се за първи път в групата да попадне последното ново попълнение на смърфовете халфът Ивайло Иванов, който е брат на Станислав Иванов от Арда.

„Това, че Етър са последни, не мисля, че ще направи мачът да е лесен. Очакваме труден двубой, в който ние да победим“, коментира наскоро Джовани.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ