Златен дъжд в Левски. Наско Сираков нареди огромно плащне от клуба, усмивка на лицето му.

7 Dni Sport11.09.2023
Левски - Айнтрахт Франкфурт, Наско Сираков, Даниел Боримиров

От 6 месеца клубът не трупа нови задължения, а само погасява, разкри шеф

3,5 милиона лева от дълговете си е успял на погаси футболният „Левски“ от началото на годината. Това разкри членът на Управителния съвет в клуба Борислав Георгиев. Стана ясно, че 1 750 000 лева от тази сума са отишли по сметката на Националната агенция за приходите. През последните 6 месеца „сините“ не трупат нови задължения, а само погасяват стари от времето на предишни собственици.

„В момента се намираме в стабилизиране на финансовите потоци като приходи и разходи. Да се надяваме, че този тренд ще продължи. Очакваните приходи още не са пристигнали. Те ще бъдат определени, след като разберем какви глоби ще трябва да платим. От първите два мача с „Шкупи“ имаме 78 хиляди евро глоби, част от които ще обжалваме“, заяви Георгиев в ефира на БНТ.

„След неблагоприятния отказ на г-н Шолак да вземе участие в „Левски“ влязохме в преговори с НАП. Определихме мярката 70/30. При плащане 100% към даден доставчик 30% следва да отиде в НАП. Мярката е тежка, но и дисциплинираща. Тя наложи управителните органи да свикаме събрание за увеличение на капитала и да направим дарителска кампания, за да се олекоти главницата. Колкото по-бързо се изплати, толкова по-добре. Имаше време, когато лихвата на главницата беше 2500 лева на ден“, уточни още шефът.

„В края на юни бяха внесени около 900 хиляди лева по главницата, като за първи път от 3 години „Левски“ изплаща текущите си задължения към НАП. Така клубът от 6 месеца не трупа нови задължения, а само погасява. До 1 септември са платени над 3,5 млн. общи задължения. Всички левскари трябва да са горди, че „Левски“ е един от най-големите данъкоплатци на България сред спортните клубове. Към главницата са изплатени над 1 750 000 лева“, добави Георгиев.

„Всички големи клубове в Европа имат дългове, с изключение на клубовете от Бундеслигата, но техните дългове са управляеми. Във всички случаи няма да продаваме на всяка цена. Ще се продават футболисти само при изключително изгодни за клуба суми. Искам да направя апел към водещи наши клубове да не влизат в нерегламентирани контакти с наши футболисти. Ние няма да го позволим и ще се обърнем към компетентните органи“, заплаши Георгиев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ