Халфът на Берое Франческо Селесте: Срещу ЦСКА трябва да се върнем към победите

7 Dni Sport31.08.2023
Лудогорец - Берое, Отбор

Халфът на Берое Франческо Селесте е на мнение, че отборът се представя силно в домакинските си мачове от началото на сезона и срещу ЦСКА, старозагорци трябва да се върнат към победите.

Как се чувстваш в България и в Стара Загора, как преминава адаптацията ти в Берое?

Истината е, че адаптацията ми преминава много добре. Чувствам се много добре. В Берое има много латиноси, което ми помага всичко да бъде по-лесно.

Направихте добър старт на сезона, но в последния кръг загубихте тежко при визитата на Лудогорец, може ли това да се отрази негативно на отбора и как се излиза от подобна ситуация?

Загубата от Лудогорец е много тежка, получи се неприятен резултат. Хубавото във футбола е, че можеш бързо да вземеш реванш. В събота ни предстои нов мач, имаме възможност да отворим нова страница и да се върнем към победите.

Какви са изводите, които правите след мача с Лудогорец?

Лудогорец е много силен отбор. От наша страна се изискваше да направим перфектен мач, но за съжаление не успяхме.

Какво знаеш за българското първенство и до колко си запознат с конкуренцията в него?

Знам за българското първенство от моя брат Николас, който игра в Ботев Враца. Той има 10 мача за Ботев Враца. Разказа ми доста за българското първенство и от него знам.

Как оценяваш трансфера си в Берое?

До този момент играех в по-ниска дивизия в Аржентина. На 29 години съм и дойдох да играя в първа дивизия на първенство от Европа и за мен това е много положително.

В миналия кръг играхте срещу шампиона, сега ви предстои домакинство на втория от миналия сезон ЦСКА, какви са очакваниятa ти?

Ние сме домакини и трябва да затвърдим доброто представяне, което имаме у дома. Трябва да се опитаме да бъдем активният отбор от самото начало на мача. Играем силно в Стара Загора и трябва да победим.

Какви е мнението ти за качеството, с което Берое разполага в състава и конкуренцията?

Най-важното е, че в Берое изградихме един добър състав. Всички сме много обединени. Мисля, че това е най-важното.

Как се работи с треньор като Густаво Араголаса?

Той е треньор, който е много интензивен, не те оставя да почиваш за секунда. Това е много важно за нашата работа. На това дължим позитивните резултати от началото на сезона. Работата ни с Густаво Араголаса е много добра.

Какви са целите, които си поставяте да постигнете през този сезон?

Това, което сме говорили в съблекалнята и с треньора е, че целта е да играем като равен с равен срещу всички отбори.

Какви са твоите лични цели?

В момента целта ми е да давам максимума, на който съм способен. Искам да помагам с играта си на моите съотборници и за по-доброто представяне на отбора. Идеята да продължавам да се развивам и да напредвам.

Как можеш да опишеш връзката ви с феновете на Берое за този кратък период? Усещате ли тяхната подкрепа?

Разбира се, че усещаме подкрепата на нашите привърженици. Чувството е страхотно, когато те са зад гърба ни. Особено в домакинските мачове тяхната подкрепа е невероятна.

В България се знае, че си много добър приятел със световния шампион Леандро Паредес, който се премина в Рома това лято. Можеш ли да ни разкажеш нещо повече за това ваше приятелство? Как се зароди?

С Лео се познаваме от Бока, от 7-годишни. Играхме заедно в юношеските отбори на Бока. Никога не се разделяме. Това е едно хубаво приятелство.

Знам, че беше на финала на Световното първенство в Катар между Аржентина и Франция. Какво е преживяването, емоцията, чувството, след като видя Аржентина световен шампион?

Имах късмета, че Лео ме покани да присъствам на финала на Световното първенство в Катар между Аржентина и Франция. Беше невероятно изживяване. Изживях всичко, защото пътувах с него, с отбора, бях до него в този момент. Уникално е, когато сбъдваш една такава мечта.

Как се справяш с българския език? Знаеш ли вече някои думи на български?

Не се справям добре с българския. Българският е много труден. Здравейте!

Автор: Иво Стефанов / „Дспорт“

Снимка: Официална Фейсбук страница на Берое


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ