Лудогорец излиза срещу Аякс, за да покаже своята отлична версия

7 Dni Sport31.08.2023
Лудогорец - Аякс, Бърнард Текпетей

Шампионът Лудогорец излиза тази вечер от 21,00 часа срещу Аякс в реванш от плейофите за влизане в групите на Лига Европа.

Преди седмица в Разград нидерландският гранд разби „орлите“ с 4:1 и гледа уверено към груповата фаза. Разгромната загуба от първия мач свали напрежението от футболистите на Ивайло Петев, които няма какво да губят и ще играят без напрежение за резултата, но с мисълта, че трябва да защитят накърнената си репутация в Европа.

Разградчани ще бъдат в Амстердам без трайно контузените Диниш Алмейда, Антон Недялков, Квадво Дуа и Дени Групер, а след изтърпяно наказание се завръща Франсиско Гомес-Сон.

Лудогорец отнесе Берое с 5:0, а заради прибирането от Амстердам, от ръководството на българския клуб взеха решение да отложат предстоящия шампионатен двубой срещу ФК ЦСКА 1948.

От Аякс декларираха, че ще подходят сериозно към мача, като не подценяват българския тим.

Добрата новина за Лудогорец е, че отборът ще продължи участие в групите на Лига на конференциите. „Орлите“ прескачат пресявките в евротурнирите неизменно от 2015-а година насам.

Българските шампиони се очаква да бъдат активни на трансферния прозорец и да направят още няколко сделки.

Автор: „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ