Волейболистите се целят в Топ 10 на Европейското първенство

7 Dni Sport15.08.2023
Български национален отбор по футбол за мъже, Пламен Константинов

Класиране в първата десетка е целта пред волейболните ни национали за предстоящото европейско първенство (29 август – 16 септември), на което домакин е Варна съвместно с Тел Авив, Скопие и няколко италиански града. Нашите са в група със Словения, Финландия, Украйна, Хърватия и Испания.

„Трябва да поставяме новите цели постепенно – мач след мач. Аз не искам да поглеждам толкова далеч в посока купата. Естествено, няма нито отбор, който да започне съревнованието и да не иска той да се поздрави с крайния успех, но мисля, че за нашия отбор по-важното в момента е да направим една положителна стъпка напред в представянето си на европейски първенств, защото в последните няколко не успяхме да влезем в първата десетка“, коментира пред bTV селекционерът Пламен Константинов

„Това е и основната цел – отборът да покаже развитие, че върви напред и има бъдеще. Това е важно за целия български волейбол, за хората, които го подкрепят, за БФ волейбол и за българския спорт като цяло. Все пак това е най-големият спортен форум, който ще се проведе през годината у нас“, добави той.

„Подготовката върви добре, имаме леки травми на 1-2 състезатели, но нищо сериозно, което на този етап да извади някого от състава на националния отбор. Изиграхме три контроли, спечелихме и трите. Доволен съм, има положителна тенденция, най-вече в елементите, където показвахме слабости в Лигата на нациите“, каза още Пламен Константинов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ