Астана посреща Лудогорец в среща от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Шампионът на България гостува в Казахстан от 17:00ч. българско време.

Разградчани отпаднаха от Олимпия (Любляна) в квалификациите на Шампионска лига и сега продължават във втория по сила турнир.

Победителят от двойката ще се изправи срещу нидерландския гранд Аякс в плейофа за Лига Европа. Загубилият от Лудогорец и Астана пък ще се изправи срещу победителя от двойката Валмиера (Латвия) – Партизани (Албания) в плейофния кръг на Лигата на конференциите.

За двубоя с Астана Ивайло Петев ще може да разчита на двама нови играчи, които до момента нямаха картотеки за евротурнирите. Това са централният защитник Ноа Сонко Сундберг и нападателят Руан Крус. За сблъсъците с казахстанския шампион те сменят в списъка на УЕФА контузеният таран Квадво Дуа, както и даденият под наем на Сантос през миналата седмица халф Нонато.

Аут за сблъсъка с Астана е десният бек Сон заради червен картон от мача с Олимпия.

Цяла България пък ще стиска палци на Астана с надеждата Лудогорец да не влезе в групите на Лига Европа. Ако това стане, с паричните потоци от там разградският деспот ще си напазари безпроблемна 13-та титла.