Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев анализира пред „Тема Спорт“ играта на сините при загубата от Локомотив Пловдив и сподели очакванията си за предстоящото гостуване на израелския Апоел Беер Шева в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

„Неприятна загуба за Левски в Пловдив. До това заключение може да стигнем след поражението от Локомотив, защото сините играха добре, но допуснаха да им вкарат два гола на контраатака. Необходимо е да се изгради нужния синхрон във всички линии, да си помагат футболистите един на друг.

Левски трябва да направи така, че играта му да е постоянна и резултатите да са по-добри. Не, както е сега, редуват се победи със загуби. Ако в неделя сините не бяха инкасирали поражение срещу Локомотив Пловдив, щеше да е по-добре, защото играчите щяха да имат по-голямо самочувствие преди Израел. Хубавото е, че столичани създадоха отново много положения, Рикардиньо вкара нов гол, но трябваше да са по-клинични в останалите ситуации. Централните защитници и бековете трябва да са по-концентрирани, но е необходимо да получават и помощ от играчите пред тях. Когато противникът вземе топката се забелязва, че се опитва преса, която да не позволи на опонента да разиграва спокойно. Не се получи на няколко пъти, но тимът е на прав път

Вижда се, че от началото на сезона сините допускат повече попадения, отколкото на старта на миналата кампания. Това се дължи и на смяната на подхода при новия треньор. Не винаги затова е виновна защитата. Необходима е повече концентрация и сигурност, но това се изгражда с времето. Лошото е се получават дупки между линиите и тогава става проблем, ако в тях има противникови играчи, както се получи и при втория гол за Локомотив. Когато на терена е Краев се забелязва повече стабилност, защото той често помага в отбрана, добре използва високия си ръст, бори се и отнема топката.

Може би Николай Костов допусна грешка с включването веднага на Дарлан и Фадига в средата на терена. Не беше правилно решение. Двамата все още не са добили нужния синхрон с останалите и едва ли толкова добре са се опознали със съотборниците си. Трябва постепенно да се налагат. Бразилецът направи добро впечатление със самочувствието и отиграванията си. Щеше да е по-добре, ако до тях действа играч като Андриан Краев.

Лошото за Левски в мача на „Лаута“ дойде още в началото на двубоя, когато Жереми Петрис се контузи. Французинът е футболист, който много помага на тима в двете фази на играта. Дава нужната острота по десния фланг. Прави добри пробиви и центрирания. Ще е сериозна загуба за сините, ако не може да се възстанови за мача в четвъртък, но това е и възможност за Галчев да покаже, че има място в състава. По всяка вероятност Костов ще се довери на него срещу Апоел, но съществува вариант и да заложи на трима защитници, както бе в първия мач срещу Шкупи в Скопие.

В предстоящият мач с Апоел Беер Шева Левски трябва да подходи много сериозно, внимателно и мобилизирано. Израелският тим е по-добър от Шкупи. Треньорският щаб е проучил съперника – с каква схема играят, как действат на терена и с какви футболисти разполагат. Ще изберат точните играчи, на които да разчитат, за да противодействат на съперника. В момента Апоел е непознат отбор за нас. Не е този, който се изправи преди години срещу Лудогорец и Арда. Сериозен противник е, но Левски трябва да се опита да направи нещо още в първия мач. Дано сините да бъдат и подценени.

Това ще бъде добре дошло, защото знаем тогава как може да се нанесе решаващия удар. Предстои турнирна битка и трябва да се играе много сигурно – в защита да се затворят всякакви пространства, да се изчака миг на липса на концентрация в противника и да се търси гол в тези ситуации. Левски показа, че може да го прави и дано футболистите покажат самочувствието и желанието, което се видя при отстраняването на Шкупи“, заяви Вълчев.