Фенове на Левски се събраха спешно на „Герена“ и превърнаха Сектор Г в нещо невиждано от години

7 Dni Sport01.08.2023
Левски - Локомотив София, Асими Фадига

Eуфорията, обхванала “Левски”, даде своето проявление преди първия европейски мач за сезона на “Герена” – всички билети за стадион “Георги Аспарухов” за реванша срещу северномакедонския “Шкупи” бяха изкупени експресно. Стотици извиха опашка пред клубния магазин, където физически можеше да се купят предварително запазен брой пропуски за този начин на разплащане.

В същото време онлайн продажбата приличаше на “Левски Експрес”. И набързо всички пуснати 15 324 билета намериха своите притежатели. 5812 за сектор “Б”, 3888 за сектор “В”, 4882 за сектор “А” и още 742 за ВИП-а – всички официално пуснати места бяха заети. Но еуфорията продължи – множество левскари, останали без билети, търсиха начин да бъдат на стадиона.

Тъй като гостуваща агитка на “Герена” няма да има, от “Левски” взеха решение да отворят и сектор “Г” за левскари. И започна акция за поставяне на седалки и в тази зона, където обикновено се настаняват правостоящи, за да няма погроми, нанесени от гостуващи агитки. И фенове се включиха в дейностите за спешно монтиране на сини седалки. Така в сряда сутринта от “Левски” ще пуснат още 1000 билета за сектор “Г”, които също се очаква да бъдат изкупени бързо.

Сходни вълнения имаше и миналата година, но за двата европейски мача на “Левски” на “Герена” имаше по-малко хора. Билетите за домакинството на ПАОК свършиха буквално за броени минути. Тогава отново нямаше гостуващи фенове поради мерки за безопасност, но “Левски” изтърпяваше и наказание, поради което трябваше да “затвори” блок от 3600 места (сектор “В”). И все пак на стадиона имаше близо 15 000 зрители.

В кошмарния реванш срещу “Хамрун” “Герена” отново бе препълнен, но сектор “Г” бе отреден за гостуващи фенове и в него имаше около 200 малтийци.

В първия домакински евромач за 2023 г. на стадиона ще са само левскари, изпълнили максималния възможен капацитет. Реваншът от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите е на 3 август от 20 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ