Белгийски гранд към Левски: Даваме Ви 1 млн. долара за подписа на Уелтон

7 Dni Sport31.07.2023
Шкупи - Левски, Уелтън

Стандард Лиеж проявява много сериозен интерес към фланговия нападател на Левски Велтон, пише „Тема Спорт“. Скаути на клуба са гледали изявите на бразилеца, а предоставените от тях доклади са убедили спортно-техническия щаб и ръководството на клуба да започне разговори за негов трансфер.

От Стандард дори вече са изпратили официална оферта за правата на 25-годишното крило. Предложението е на стойност 1 милион долара. То обаче няма да бъде прието от шефовете на сините.

За да се разделят с най-острия си футболист, от „Герена“ държат да получат много по-голяма сума – повече от два пъти по-голяма.

Уелтън бе най-използваният футболист от треньорските щабове на сините през миналия сезон. Той бе на терена в общо 42 мача във всички турнири, в които отбеляза 8 гола.

Фланговият нападател започна много силно и настоящият. Именно Велтон вкара първия гол при успеха с 2:0 над Шкупи в Скопие от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

През миналата кампания Стандард се размина с участие в евротурнирите. Целта пред отбора сега е да спечели излаз на континенталната сцена и да затвърди чудесните си изяви.

Левски вече осъществи един изходящ трансфер. Сините продадоха Ноа Сонко Сундберг на Лудогорец. В касата на клуба ще постъпят 800 хиляди евро, като наред с това ще бъдат получени и 10% от евентуална бъдеща сделка за Сундберг в друг отбор.

В споразумението между двата клуба има фиксирани и доста бонуси – 350 хиляди лева, ако разградчани влязат в групите на Шампионската лига, 200 000 лева в тези на Лига Европа и 100 бона в Лигата на конференциите. Левски ще прибере и 100 хиляди, ако Лудогорец пак спечели титлата. Договорът на Сундберг със сините изтичаше с края на кампанията. Същото е и положението с Велтон.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ