Кирил Десподов титуляр за Лудогорец срещу Крумовград

7 Dni Sport14.07.2023
Ботев Пловдив - Лудогорец, Виктор Генев, Кирил Десподов

Футболист номер 1 на България за 2022 г. Кирил Десподов ще поведе атаката на „орлите“ в днешния мач с Крумовград, в който шампионите ще започнат защитата на своята титла. На стадиона в Коматево Ивайло Петев няма да може да разчита на своя единствен нападател Матиас Тисера, който е наказан за натрупани жълти картони от края на миналия сезон.

Десподов неведнъж е играл като централен нападател, а за последно това се случи в последните минути на гостуването на Балкани, когато Лудогорец заигра малко по-добре от своя опонент. Предполага се, че от време на време Десподов ще минава на коронната си позиция като крило, а на върха на атаката ще излиза Спас Делев. За него тази позиция също не е нещо ново.

Иначе наказан е и още един футболист на „орлите“ – вътрешният халф Клод Гонсалвеш. Предполага се, че титулярни места ще получат Оливие Вердон и Якуб Пьотровски, които бяха наказани за гостуването на Балкани в столицата на Косово – Прищина.

Иначе контузени продължават да бъдат Бърнард Текпетей и Аслак фон Витри, а Ивайло Петев все още не може да разчита на Антон Недялков и Дени Групер. Диниш Алмейда и Рик Джонатан са все по-близо до завръщане и някой от тях може да попадне в групата за гостуването на Крумовград, пише „Мач Телеграф“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ