Разсекретиха за тайната стая на Уимбълдън – „Последните 8“. Името му е изписано със златни букви на стената, хасковлията има и пропуск

7 Dni Sport14.07.2023
Григор Димитров,

Сензационното достигане до 1/4 финалите на Уимбълдън на Кристофър Юбенкс му спечели пропуска за „Последните 8“ – луксозен клуб, до който достъп имат малцина. Да, Григор Димитров е един от тях.

До т.нар. „Last 8 Club“ може да получите членство по много труден начин – да сте стигнали до четвъртфинал на сингъл на Уимбъмдъл, до полуфинал на двойки или до финал на смесени двойки.

Направите ли го, имат доживотен пропуск до Уимбълдун, както и за един член на семейството.

Кристофър Юбенкс ще има всичко това, както и още много безплатни неща и ще може да се възползва от новия си мембършип, след като сложи край на кариерата си.

„Последните 8“ е основан през 1986 година от Бъзър Хадингам, който по това време е президент на All England Lawn Tennis Club. През годините съществеуването на организацията не е било в тайна, но никога не се е промотирало.

В едно нещо няма съмнение – тя вече е инстатуция.

Членовете получават места на Целтрания корт и на Корт №1 по време на Уимбълдън, безплатни чай и кафе и „Happy Hoir“ всеки ден между 18:00 и 19:00 часа местно време.

Многозина го описват кат „рай на тенис за пенсионираните играчи“, а със златни букви на стените на клуба има изписано и името на „Григор Димитров“.

Първата ни ракета достига до полуфиналите на Уимбълдън през 2014 година, когато в спор за място на финала загуби от Новак Джокович, но преди това отстрани действащия шампион Анди Мъри.

Цветана Пиронкова също е част от „Последните 8“. През 2010 година тя стигна до полудфинал на Уимбълдън.

През 1984 година Мануела Малеева е на 1/4 финалите в All Engalnd Club, а Катерина Малеева има два 1/4 финала – през 1990 и 1992. Магдалена Малеева е достига четири пъти до 1/8 финалите.

През 2022 година 13 нови членова бяха приветствани в „Последните 8“. Сред тях личат имената на звездите на сингъл: Елена Рибакина, Татяна Мария, Юле Неимейер, Аманда Анисимова, Мари Бозукова, Камерън Нори, Яник Синер, Тейлър Фриц, Кристиан Гарин.

90-годишният австралиец Нийл Фрейзър е най-възрастния член.

Всяка година времето между 18:00 и 19:00 часа по време на Уимбълдън е това, в което героите от турнира, и членова на „Последните 8“, се събират, за да споделят невероятните си истории. Сред присъстващите многократно е била и Били Джийн Кинг.

А като „новобранец“ за първи път тази година се появи Роджър Федерер. Въпреки, че носителят на 8 титли от турнира много отдавна си е спечелил място в „Последните 8“, той сложи край на кариерта си през 2022 година, така че тазгодишното издание на Уимбълдън бе първата възможност, в която пропускът на Маестрото може да влезе в употреба.

Автор: „Тенискафе.ком“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ