Владо Николов: Финал ще ни приляга, шансовете ни срещу Италия са по-добри

7 Dni Sport14.07.2023
Владо Николов,

Волейболната ни легенда Владо Николов говори за „Дспорт“ преди полуфинала на Световното първенство до 21 години, в който „лъвовете“ ще се изправят срещу Италия в събота.

„От мачовете от първите групи Аржентина демонстрира най-добър волейбол. Те не са особено високи, но са доста технични и работят добре с топката. За мен беше изненада тяхната загуба от Италия в първия. По-скоро закономерна победа над Бразилия. За Аржентина имаме малко информация, но италианците ги познаваме от години. На тях им отсъства най-добрия състезател. Трудно ми е да кажа дали е по-добре, че играем срещу Италия, а не срещу Аржентина“, каза Николов.

„Андреа Боратини познава добра съперника. Ние с италинаците за последните 4 години сме се срещали много пъти. Добре се познаваме. За феновете на волейбола мога да кажа, че те имат по-добро либеро, може би диагонал и разпределите, а ние центрове и четворки. Аз смятам, че нашите шансове са малко повече в утрешния двубой, независимо, че те са европейски шампиони. Липсата на техния състезател ще им се отрази. Ако бяхме в пълен състав щяхме да сме фаворити за спечелване на първенството. Имаме трима контузени състезатели, което ще намали вариациите на треньорския щаб. Един финал ще ни приляга много добре, там, каквото сабя показа“, допълни още той.

Владо Николов заяви, че момчетата са добре, здрави и подготвени за мачовете.

„Ние сме сериозна българска агитка, общо около 40 човека. Създава се атмостфера, приятно е. Алекс Николов се справя добре. Като волейболен специалист очаквам още малко от неговия блок, защото има резерви. В нападение, начален удар и посрещане се справя добре. Определено помага на другите момчета да се чувстват по-спокойни“, каза Николов.

„Този отбор, който сега е воден от Андреа Боратини и бе воден от Мартин Стоев, на всеки турнир е стигал до финална четворка и борба за медали. Само веднъж сме завършвали 4-ти. Момчетата знаят какво е да се печели и какво е необходимо да покажат, за да стигнат до борбата за медалите. Често пъти дават най-доброто от себе си на тези мачове. Аз съм оптимист и вярвам, че ще имаме поводи за радост в Бахрейн“, завърши той.

Автор: Инес Павлова / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ