Атанас Рибарски: Мачът с Левски ще бъде отворен, целта ни е титла

7 Dni Sport14.07.2023
ЦСКА - ФК ЦСКА 1948, Атанас Рибарски

Наставникът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски даде пресконференция преди старта на новия сезон. Той говори както за предстоящия двубой с Левски, така и за задаващия се сблъсък с ФКСБ в Лигата на конференциите. Рибарски беше категоричен, че целта пред отбора му е да стане шампион на България.

„Очаквам динамичен мач с Левски, въпреки очакванията за горещо време. Отворен мач. Очакваме противникът да изглежда по малко по-различен начин спрямо миналия сезон, предвид новия треньор. Информирани сме, че мачът ще се проведе на стадион „Георги Аспарухов“. Очакваме да избистрим състава и да вкараме в игрови ритъм новите футболисти. Мисля, че използвахме максимално рационално малкото време. Като всеки треньор, мисля, че има неща, които могат да са по-добре. Виждам определена промяна в някои от аспектите на игра на Левски, предимно в атака. Нямат нови футболисти, да, но това мисля, че е плюс – обигран отбор.

Очакваме новия нападател да дойде в България и да влезе максимално бързо. Няма как да не разчитаме на нови срещу Левски, доста момчета напуснаха. Напасват се новите, в процеса на работа ще избистрим игровия облик. Ще имаме сили да погледнем към първото място. Целта на ЦСКА винаги е да бъде шампион и да вземе Купата на България.

Състоянието на Ивайло Чочев не е добро за съжаление. Има разкъсване на основната капсула, с ботуш е, надяваме се в близката седмица-две да започне да тренира, за да можем да го използваме срещу ФКСБ. Те са добър и балансиран отбор действително. Имат своите слабости, тепърва ще запознаем футболистите с тях. Нека се насочим към първите два мача от първенството, а после да мислим за ФКСБ. Засега селекцията по-скоро е приключена, това бяха позициите, които бяха поставени още преди подготвителния период. Ще играем с тези, които са налични.

Сигурен съм, че отборът ще бъде по-силен от миналата година, без да обиждам предишните играчи. Дали имам спокойствие? В кой отбор има спокойствие, никъде няма спокойствие. Благодаря на г-н Найденов за подкрепата, но има цели, нормално е ако не постигнем целите, отговорността да нося аз. Целта е да сме две стъпало по-високо от първото място. Щом съм тук, смятам, че целта е изпълнима“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ