Всички погледи в Лудогорец са насочени към аржентински нападател

7 Dni Sport11.07.2023
Матиас Тисера, Козмин Моци

След трансфера на Игор Тиаго в Брюж за рекордните 8 млн. евро, всички погледи в Лудогорец са насочени към Матиас Тисера. За момента нов нападател не е привлечен, което значи, че основният източник на голове трябва да бъде 26-годишният аржентинец.

Всъщност за него тази роля не е нови. Преди година Лудогорец стартира с него, Пиерос Сотириу и Игор Тиаго похода си към Шампионската лига, но кипърецът бе продаден преди реванша с Динамо (Загреб) и така тежката задача падна върху Тисера. Е, тогава той не успя с тази роля и бе буквално издухан от Игор Тиаго. Но ето, че нещата отново идват в тази позиция.

Всъщност любопитното е, че Тисера и Тиаго имат по равен брой голове в Европа – 3. Аржентинецът вкара на Сутиеска Никшич, Жалгирис и ХИК Хелзинки. А головете на продадения в Белгия Тиаго са срещу Шамрок Роувърс и два срещу Андерлехт, които в крайна сметка му помогнаха изключително много за трансфера в Брюж.

Тисера бързо взе диригентската палка в Разград. Той вкара шампионския гол срещу Черно море, като за онзи мач на „Тича“ бразилецът бе наказан. След това в контролите Тисера беше като развързан, като отбеляза 4 гола в 3 мача. И така даде заявка, а и успокоение на Ивайло Петев, че е наясно каква отговорност носи на плещите си.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ