България записа четвърта поредна победата на Световното първенство по волейбол

7 Dni Sport11.07.2023
tv1r2tjzcib5dn5y0z8h

България продължава с категоричното си представяне на Световното първенство за мъже под 21 години, което се провежда в Бахрейн. В първа среща от втората групова фаза се наложихме над Тайланд с 3:0 (25-21, 25-18, 25-20). Това бе четвъртата ни победа в Манама, като преди това спечелихме Група С в първия кръг.

С изключение на първите няколко точки на трите гейма, българските национали уверено водеха и в трите части, като не допуснаха изненади.

Съперникът опитваше да доближава и на няколко пъти успя да стопи до 1 точка пасив, но стабилната игра на нашите момчета не позволи изравняване и обрат. Тайланд не успя да запише нито един ас срещу нас и само 1 точка от блокада.

Най-резултатен за „трикольорите“ бе Венислав Антон с 16 точки, а Александър Николов добави 14.

Селекционерът Андреа Буратини заложи на стартов състав: Лазар Бучков, Александър Николов, Венислав Антов, Стоил Палев, Георги Татаров, Ивайло Дамянов и либеро Георги Митов.

Преди нас играха другите два отбора от групата – Иран и Полша, като иранците се наложиха с 3:0 (25-17, 25-23, 25-23).

В сряда, 12 юли, се изправяме срещу Полша, които срещнахме и в първата фаза и победихме с 3:2. Срещата е в 14:00 ч. българско време.

Снимка: Официален сайт на Българска федерация по волейбол


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ