Антон Недялков се завръща съвсем скоро в състава на Лудогорец

7 Dni Sport05.07.2023
Верея - Лудогорец (1) антон недялков

Треньорският щаб на Лудогорец получи добри новини. Възстановяването на капитана на тима Антон Недялков вече се движи по график. В момента националът се готви индивидуално на базата на разградчани, пишат колегите от „Тема спорт“.

Той не пътува и за лагера в Банско, където бяха изиграни три контроли срещу Марек (1:0), Локо Пловдив (3:0) и румънския Университатя Крайова. Постепенно обаче левият бек подобрява физическото си състояние и до 10-ина дни ще може да бъде натоварван напълно. Очакванията на лекарския и треньорския щаб са, че Недялков ще бъде на разположение на Ивайло Петев в средата на следващия месец.

Любопитното е, че до момента орлите имат само един нов. Това е германецът Марсел Хайстер. 30-годишният футболист от 2018-а е ритал в унгарския елит за Ференцварош и Фехервар. Той пристигна като свободен агент и играе точно на поста на Недялков. Това показва колко голяма е липсата на Антон в състава на Ивайло Петев.

Недялков за последно бе на терена преди около 4 месеца – на 12 март, при шампионатния успех на Лудогорец с 3:2 над Черно море в Разград. След това хроничната му травма в петата се възобнови. Дни по-късно той се подложи на хирургическа интервенция в Порто.

Ръководството на Лудогорец работи усилено по лятната селекция, като желанието на треньора Ивайло Петев е тимът да бъде подсилен във всички линии, а най-належащо е привличането на централен нападател. След продажбата на Игор Тиаго, за върха на атаката разградчани разполагат единствено с аржентинеца Матиас Тисера.

Възможно е обаче да се стигне и до изходящи трансфери. Най-сериозен интерес има към фланговите нападатели Кирил Десподов и Бърнард Текпетей. И двамата вече публично заявиха желанието си да преминат в по-големи клубове.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ