Уме пред подпис със Стандарт Лиеж, Ботев Пловдив прибира 4 млн.

7 Dni Sport04.07.2023
Уме Емануел, Точукво Нади-  Ботев Пловдив

Нигерийската звезда на Ботев Пловдив Уме Емануел е все по-близо до подпис с белгийския Стандарт Лиеж, който се готви да плати 2 милиона евро на „канарчетата“ за правата на талантливия футболист, съобщава нигерийското издание „owngoalnigeria.com“.

Уме Емануел направи прекрасно впечатление с екипа на своята страна по време на Световното първенство за юноши до 20 години. 18-годишният футболист успя да асистира на два пъти по време на форума, след като взе участие във всеки един от петте двубоя на Нигерия, който пък стигна до четвъртфиналите.

Веднага след края на Световното първенство за юноши Стандарт Лиеж бе готов да плати значително по-ниска сума за Уме Емануел. Също се заговори и за интерес от страна на редица други клубове от Белгия от Франция за младия футболист на Ботев Пловдив.

Изданието „owngoalnigeria.com“ съобщава, че Ботев Пловдив ще получи 2 милиона евро от Стандарт Лиеж, ако трансферът бъде завършен, като сумата може да нарасне до 3 милиона с включените клаузи в споразумението. Нигерийското издание допълва, че лагерът на Уме Емануел вече е отхвърлил оферти от отбори в Русия, Дания и Франция, за да може роденият през 2004 година футболист да премине в Белгия.

Уме Емануел дълго време игра за втория отбор на Ботев, преди да получи шанс да играе за първия тим и показа сериозни качества. Той изигра 14 двубоя през изминалата кампания в efbet Лига, в които се отчете с едно попадение.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ