Гриша Ганчев похарчи 4 млн. и намигна на Кирил Домусчиев. Босът на Лудогорец веднага отговори: Давам 12 млн.

7 Dni Sport30.06.2023
Кирил Домусчиев,

Лудогорец“ е готов да похарчи поне 6 млн. евро за нови футболисти, като сумата може да нарасне в зависимост от това дали капитанът Кирил Десподов ще напусне клуба. Това съобщават от „Бългаия Днес“ от свои източници в Разград.

На треньора Ивайло Петев е възложена задачата да изгради нов боеспособен отбор и няма да бъдат пестени средства за постигането на тази цел.

„Лудогорец“ се раздели с голмайстора си Игор Тиаго за сума, надхвърляща 7 млн. евро, което е сериозен трансфер за стандартите на родната Първа лига. Бразилецът вече подписа с белгийския „Брюж“.

На „Хювефарма Арена“ със сигурност ще пристигне нов нападател, но няма да се бърза със сделка на всяка цена. Първите стъпки по пътя към групите на Шампионската лига може да бъдат направени и преди селекцията да е окончателно приключила.

УЕФА вече обяви програмата за мачовете от първия предварителен кръг на най-силния турнир. „Лудогорец“ ще гостува на „Балкани“ от Косово на 11 юли. Мачът на стадион „Фадил Вокри“ в Прищина е от 21,45 ч. Реваншът в Разград е на 19 юли, двубоят е с начален час 21,00 ч. Победителят от тази двойка ще срещне шампиона на Словения „Олимпия“ (Любляна) или латвийския „Валмира“ във втория квалификационен кръг.

Очакванията са, че в „Лудогорец“ ще има още изходящи трансфери и през следващия сезон отборът ще бъде с изцяло нов облик. Петев ще има последната дума за привличането на правилните попълнения и той ще носи пълната отговорност за представянето на тима. Голямата цел отново е класиране в групите на Шампионската лига. В последните години това се оказва непосилна задача за няколко различни специалисти, които водеха отбора. Надеждите са, че сега Ивайло Петев ще намери правилния път към големите пари в турнира на богатите.

Съперникът на Лудогорец – ЦСКА също прави заявки, че ще бъде активен с входящите сделки. Към момента „червените“ взеха Марин Орлинов от Литекс, Сейни Санянг за сумата от 100 000 евро и Матиас Феатон за 2 млн. евро.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ