Лоренцо Мичели постави цел на женския национален отбор по волейбол

7 Dni Sport26.05.2023
България - Италия, Волейбол, Жени, Лоренцо Мичели

Селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол Лоренцо Мичели коментира подготовката на отбора и целите преди старта на турнира Лига на нациите. Италианският треньор проведе с тима лагери във Франция и Белгия, където националките изиграха пет контроли. В неделя България заминава за Нагоя, където ще бъде първият турнир в Лигата на нациите. На 31 май се изправяме първо срещу Хърватия. Другите съперници на отбора са Доминиканска република, Германия и Япония. Треньорът даде интервю за официалния сайт на БФ Волейбол.

Доволен ли сте от подготовката, г-н Мичели?

Най-големият проблем беше, че доста от състезателките дойдоха в националния отбор не съвсем здрави. Не мога да кажа, че физическото състояние на тима е оптимално. Ние стартираме нов проект и знаем какво искаме. Момичетата работят много добре и се влагат на 100 процента. Десетдневният престой във Франция и Белгия беше отличен. С всеки изминал ден се подобряваме. Само в последната контрола с Белгия играхме слабо с изключение на първия гейм. Отдавам го на умората. Исках да завършим с победа, но не стана. Важното е, че момичетата дават всичко от себе си. Няма как да кажа, че съм недоволен. За краткото време, което имахме, направихме много позитивни неща. Все пак трябва да се има предвид, че повечето от половината отбор е нов за националния тим.

Какво ще правите преди заминаването да Япония?

Днес и утре имаме тренировки. След това летим. Трябва да държим отбора в добро състояние.

Откриваме турнира срещу Хърватия в сряда. Колко важен е първият мач?

Всеки двубой е напрежение. Много е важно да побеждаваш отборите, които идват от челъндж турнирите – в нашия случай е Хърватия. В миналото издание на Лигата на нациите победихме Канада и Полша, загубихме само от Белгия. Това ни помогна да запазим мястото си. България е нов отбор, но и нямаме представа с какви състезатели ще дойдат съперниците. Ако доведат най-добрите си, ще е трудно. Но все пак очаквам, че всеки опитва нещо ново за бъдещето. Ние имаме проект и ще работим той да даде плодове занапред. Сега нашата голяма цел е да запазим мястото си в Лигата на нациите.

Отборът ни няма да се прибира от Далечния Изток близо два месеца. След това играем в Хонконг и Сувон. Може ли това да има негативно психологическо влияние?

Мисля, че това е нещо нормално за един национален отбор. Всеки ден сме заедно и това е важно. Атмосферата при нас е отлична. Всеки е тук, за да даде нещо повече на тима. Разбира се, има жертви и всички ние го осъзнаваме. Една от тях е, че ще бъдем далеч от дома за дълго време. Труден период ни предстои. Но мисля, че ще сме доволни, защото ще бъдем заедно с любимия волейбол, нашите мачове и резултати.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ