Само един ще успее да се докосне до спасението в efbet Лига

Локомотив София - Хебър Пазарджик, Любослав Пенев

Пирин и Хебър дават старт на плейофите днес от 17:00 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. Ситуацията и в двата отбора е „Няма място за отстъпление“. Трите точки са от жизнена важност за съперниците, а едната в крайна сметка може да не свърши работа на никой.

Орлетата влизат в двубоя като 13-и в класирането – място, което означава участие в Първа лига и през следващата кампания. Хебър им диша във врата – 14-и е, само с точка по-малко. Позицията на пазарджиклии праща на бараж срещу съперник от Втора лига.

При победа благоевградчани смело ще погледнат към спасението. Същото обаче важи и за Хебър. През пролетта Пирин е раздиран от проблеми, но треньорът Христо Янев някак си успява да държи отбора над водата. Безпаричието явно мотивира още повече състава, който го кара на мускули, но наред с това трупа и точки към актива си. Добрата новина за специалиста е, че след наказание в групата се завръща Иван Тасев. Очаква се дори крилото да попадне в титулярната единайсеторка. Лошата е, че Янев няма да може да разчита на пореден важен играч. Аут е вратарят Янко Георгиев, който счупи пръст при успеха с 1:0 над столичния Септември в миналия кръг. В лазарета е и опитният таран Преслав Йорданов.

Орлетата имат едно наум и за съдийската бригада – главен рефер е Валентин Железов, а за ВАР ще отговаря Радослав Гидженов. Двамата бяха тандем на „Христо Ботев“ и в 21-ия кръг, когато отсъдиха много спорна дузпа в полза на Черно море и моряците си тръгнаха с трите точки след 1:0.

Под ръководството на Любослав Пенев Хебър определено живна. И дори постигна две победи като гост – с 4:1 над Локо София и 2:0 над Берое. След тях феновете на домакините искаха обяснение от играчите за безумната им продукция… За сблъсъка с Пирин Пенев няма да може да използва наказания опитен халф Георги Вълчев.

Автор:„Тема Спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ