Второто издание на „Турнир на таланите“ ще се проведе от 19 до 21 май

Турнир на талантите

От 19 до 21 май Национална футболна база “Бояна” ще бъде домакин на второто издание на “Турнир на талантите”, в който ще се включат проектонационални селекции (U14) от 6 региона на България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград, информира сайтът на БФС.

Отборите ще бъдат съставени от някои от най-обещаващите родни играчи от съответните области, родени през 2009 г. Всички те ще получат възможност да демонстрират своя потенциал в уникалната надпревара от подобен мащаб у нас, която е част от проекта “Футболно бъдеще”, един от ключовите приоритети в 4-годишната Стратегия за развитие на Българския футболен съюз за периода 2022-2026 г.

“Турнир на талантите” е кулминацията на Националната програма за обучение на таланти, на която бе даден старт през септември 2022 г. Първото издание на финалния турнир се проведе в началото на декември м.г. в НФБ „Бояна“ и бе спечелено от селекцията на Зона Пловдив, която победи на финала Зона Варна с 1:0.

От началото на тази година във всяка зона отново бяха проведени по три тридневни кампа, в които се включиха близо 250 състезатели от цялата страна. Те се готвят по единна и модерна методика, чиято основна цел е да спомогне за изграждането на конкурентно футболно поколение, което да представя България на международната сцена в близките години. Тренировъчната стратегия е изготвена от главния методист на юношеските националните отбори Лъчезар Димов.

Подборът на футболистите за проектонационалните отбори във всяка зона се извършва както от специално определени селекционери, така и от самите треньорски екипи, ръководещи процеса в съответния регион.

Предстоящият “Турнир на талантите” ще е с нов формат – в първия ден (19 май) един срещу друг ще се изправят следните двойки: Зона Пловдив – Зона Велико Търново, Зона Варна – Зона Благоевград и Зона София – Зона Бургас. В зависимост от полученото класиране, във втория ден отборите ще се срещнат на следния принцип: 5 срещу 6, 4 срещу 3, 2 срещу 1 място. Така ще се процедира и в последния ден от надпреварата.

Снимка:Официална фейсбук страница на БФС


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ