Хебър победи безидеен Берое и гледа към спасението в efbet Лига

7 Dni Sport08.05.2023
Берое - Хебър Пазарджик,

Хебър взе много важна победа с резулта 2:0 далеч от дома срещу Берое в Стара Загора в среща от 30-я кръг на efbet Лига. Стефан Цонков откри в 24-ата минута. Георги Търтов покачи преднината на гостите в 72-а минута. Домакините така и не намериха съпротивителни сили, за да намерят път към гола и допуснаха доста неприятна загуба.

Минути преди началото на срещата обявения за титуляр в състава на Хебър – Венсан Марсел, е почувствал болка и беше заменен от Стоян Стоичков.

В първите двадесет минути играта беше равностойна, като гостите от Пазарджик имаха лек превес във владението на топката. Ударите към вратите обаче липсваха.

Хебър обаче заигра по-добре и успя да открие резултата с първия удар в мача в 24-ата минута. Футболистите на Любослав Пенев изпълниха четири ъглови удара в рамките на около две минути, а при последния се стигна до попадението. Топката беше центрирана в наказателното поле, където вратарят Иван Караджов изби, но не по най-добрия начин. След това Мартин Михайлов отигра с глава към втора греда за Цонков, който бе изпуснат и с глава отбеляза от два-три метра, въпреки че Караджов опита да избие, но неуспешно – 0:1.

Берое опита да тръгне по-смело в предни позиции и в 32-ата минута Спас Георгиев центрира отлично отляво към границата на вратарското поле, където обаче сантиметри не достигнаха до Тонислав Йорданов да засече топката.

Домакините стигнаха до първия си изстрел в двубоя в 38-ата минута, който бе и в очертанията на вратата. Серкан Юсеин отмъкна топката от краката на Алехандро Гарсия в половината на Хебър, след което комбинира с Тонислав Йорданов към вътрешността на терена. Той се нуждае от три докосвания, за да си овладее топката, да се обърне и да стреля силно и опасно с десния крак, но вратарят Петър Дебърлиев внимаваше, беше покрил долния си ляв ъгъл и успя да избие в корнер.

В последната минута от редовното време на първата част Сана Гомеш опита да центрира отляво в наказателното поле, но се получи нещо като удар към първа греда, но вратарят на Хебър внимаваше и изби в корнер. След неговото изпълнение топката бе изчистена, но тя стигна до Божидар Пенчев, който опита изстрел от воле на границата на наказателното поле и бе точен, но твърде слаб, за да затрудни стража на гостите.

В ответната атака Хебър имаше отличен шанс за второ попадение точно преди почивката. Алехандро Серано комбинира с Георги Търтов на левия фланг, който пък центрира в наказателното поле именно обратно за испанеца, който стреля от движение с левия крак, но неточно покрай лявата греда на Караджов в аут.

През втората част Берое се опита да вземе инициативата, но създаваше прекалено малко пред вратата на Петър Дебърлиев.

В 64-а минута, след добро центриране на Спас Георгиев, браниел на Хебър се размина с топката, но Тонислав Йорданов не успя да уцели добре топката, за да отправи точен удар.

В 72- минута ситуацията за домакините стана още по-сложна. След поредната добра конраатака Анте Живкович се оказа на стрелкова позиция и нацели гредата на вратата на Иван Караджов. В последствие обаче Георги Търтов направи добавка на празна врата за 2:0.

До края на мача нямаше много положения пред двете врати, като домакините вече не вярваха в обрата и логично загубиха.

Берое – Хебър Пазарджик 0:2

0:1 Стефан Цонков 24′

0:2 – Георги Търтов 72′

Стартови състави:

Берое: 73. Иван Караджов, 2. Густаво Каскардо, 3. Гомес Сана, 5. Зария Ламбулич, 8. Серкан Юсеин, 10. Уерди Мара, 14. Педро Сантана, 17. Спас Георгиев, 18. Клайдер Машедо, 77. Божидар Пенчев, 98. Тонислав Йорданов

Старши-треньор: Николай Киров

Хебър Пазарджик: 1. Петър Дебърлиев, 33. Стефан Цонков, 27. Роберт Мазан, 55. Георги Вълчев, 19. Муса Сила, 7. Стоян Стоичков, 8. Алехандро Серано, 98. Георги Търтов, 39. Анте Живкович, 77. Октай Хамдиев, 5. Мартин Михайлов

Старши-треньор: Любослав Пенев

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ