Защо цялата футболна общественост мрази Лудогорец. Да си поговорим истините.

7 Dni Sport06.05.2023
ЦСКА - Лудогорец, Серджио Падт, Кирил Десподов

В дните след дербито на върха в българския футбол между ЦСКА и Лудогорец, монополният шампион и приближените му опитват да изкарат червените фенове чудовища, а случилото се на „Българска армия“ като римейк на „Тексаско клане“. От Разград с официална декларация се възмутиха, че атмосферата на стадиона бе определена от футболната общественост като страхотна и обявиха, че езикът на омразата е един от най-дълбоките проблеми на спорт №1 у нас.

Без да се прави никакъв опит да се оневини замерянето на играчи с каквито и да е предмети, е много интересно да се попита дали в Лудогорец си задават въпроса: Защо винаги те? Как само в рамките на няколко дни се наложи да бъдат придружавани от бронирани полицаи както при гостуването си на „Тича“, така и на „Българска армия“. Защо това не се случва на останалите отбори и те не са мразени така всеобщо от чуждите публики?

Явно и в Разград не правят всичко както трябва и по „европейски“. Защото за 10-годишния престой в Коматево на Ботев Пловдив единствената делегация, която бе изкарана от централната трибуна с помощта на бодигарди бе тяхната. А след това се роди и популярната песен за Ангел Петричев… Но може би и тук причината е свързана единствено с ниското ниво на част от феновете и няма нищо общо с монопола и обвързаностите, които хегемонът е поставил върху футбола ни.

Вероятно и Козмин Моци нямаше никаква вина, когато на националния стадион десетки привърженици на Левски нахлуха на пистата след негова провокация. Каквито многократно е правил и пред останалите големи агитки у нас в единствените случаи, когато Лудогорец има щастието да играе пред пълни трибуни на родната сцена.

Хубаво е в Разград да не го играят „ни лук яли, ни лук мирисали“ и след като години наред са давали поводи да бъдат най-недолюбваният български шампион, да не се учудват от „езика на омразата“, който получават. А след визитите на Черно море и ЦСКА, не е трудно да предположим и дали орлите ще бъдат посрещнати радушно и „по европейски“ и в следващото си гостуване – на Ботев Пловдив на „Колежа“.

Автор: Мартин Костадинов / „Тема спорт“

Оригинално заглавие: „Защо винаги те?“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ