Филипов: Ще премахнем всички седящи места в сектора за гости за мача с Левски

7 Dni Sport20.04.2023
Илиян Филипов,

Собственикът на фирмата, която отговаря за строителството на стадион „Христо Ботев“ – Илиян Филипов, говори пред медиите заедно с кмета на града Здравко Димитров и представители на Ботев Пловдив във вразка с откриването на „Колежа“.

„Оставих цялото си сърце, за да довършим това съоръжение. Остават още неща, върху които работим, които са извън проекта, те са за сигурността на публиката. Ще премахнем всички седящи места в сектора за гости за мача с Левски, защото имам притеснение, че могат да се хвърлят седалки към терена“, заяви Филипов.

„Покривната конструкция на стадион. Стадионът ще бъде на 100% завършен до края на годината. Имахме много перипети през изминалите години. Когато всичко завършва добре, е добре за всички“, каза още строителят на „Колежа“.

„До момента обзавеждането, допълнителните прегради, които са по проект, както и такива, които не са. Всичко с цел за обезопасяването на нашите фенове от гостуващите. VAR системата беше извън проекта, защото той е от 2014 година. Клубът пое ангажимент за заплащането на тези неща. Най-голямата цел е Пловдив да приеме националния отбор, защото е футболен град“, заяви Илиян Филипов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ