Шефът на профилигата: Нямам вече нерви да се занимавам с идиотщини

7 Dni Sport12.04.2023
Атанас Караиванов,

Шефът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов намекна, че смята да приключва с работата си.

Ето какво написа той в социалните мрежи:

„Нямам нерви да се занимавам повече с идиотщини, некомпетентни и неблагодарни хора…

През есента на 2012 година футболното първенство на България нямаше телевизионно излъчване, предишните партньори /НОСИТЕЛИ НА ПРАВА/ от Би Ти Ви и държавната БНТ дължаха пари на СВ РСА /Михов/ и клубовете, ситуацията беше катастрофална.

В началото на ноември 2012 г. учредихме Футбол Про Медиа, а Кирил Домучсчиев като собственик покани клубовете от „А“ група да станат акционери. Отзоваха се само Тодор Батков /като равностоен акционер/ и Митко и Иво от Титан /ЦСКА/ с 10%. Останалите се скриха и най-вероятно не вярваха в начинанието. През съда и Министерството на финансите клубовете получиха дължимите пари от предишните носители на права.

Тв правата по наше време от 2012до 2023 г. осигуряваха на клубовете от 4,5 до 6,5 милиона годишно. Няма нито едно забавено плащане, нито едно… Монтирането на осветление по стадионите и подмяната на тревната настилка беше по наше настояване и беше включено в договора на Футбол Про Медиа с БФС… Ремонтите ги плати държавата…
През последните две години Футбол Про Медиа не съществува, а договорът за 32,5 милиона лева за 5 години е между БФС и НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП.

Отразяването на Първа лига е 100% в живи предавания и студио. Отделят се огромни средства за турнира за Купата на България. Телевизионно отразяване има и Втора лига срещу скромно финансово възнаграждение за клубовете, само че никой друг няма желание да плаща за тази бивша „Б“ група… Спонсорите efbet и SESAME отделят значителни средства за първенството и купата, както и за допълнителна реклама около имиджа.

От миналото лято прехвърлих моите позиции във футболната лига, като имах утопичната идея да й вдъхнем живот… Безсмислено начинание…“

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ