Сливнишки герой удари дубъла на ЦСКА

7 Dni Sport08.04.2023
ЦСКА II - Левски II,

Впечатляваща победа с 2:0 постигна отборът на Сливнишки герой, надделявайки над дублиращия тим на ЦСКА.

Двубоят се игра на стадиона в Сливница. Това бе втора победа за възпитаниците на Румен Стоянов под негово ръководство и от началото на Втората фаза в шампионата на ЮЗ Трета лига

В ужасно неприятно, ветровито и студено време двата отбора изнесоха отличен мач, в който надделяха домакините.

Още от първата минута домакините заиграха по-активно, макар че играта се водеше основно в средата на терена. Те имаха инициативата и атаките в синьо бяха по-опасни. Това логично доведе до гол за Героя в 33-ата минута, дошъл след нарушение срещу Панталеев в наказателното поле на ЦСКА-, за което реферът Николай Велков бе категоричен и отсъди дузпа. Зад топката застана Николай Маринов и с плътен удар в левия ъгъл на вратата на капитана на „червените“ Алекс Божев откри за 1:0.

С началото на второто полувреме Героя натисна здраво, да за затвърди своето приемущество, което стана факт в 56-ата минута, когато Д. Панталеев проби отляво и центрира към оставения непокрит на границата на наказателното поле Марио Петков, който в типичен за него стил, с плътен удар направи резултата 2:0.

Гостите пък имаха шанс да намалят в 73-ата минута, когато Павел Жабов отправи силен удар, който капитанът на Героя Янко Димитров с уникален рефлекс изби, топката се отклони и удари в гредата, след което излезе, запазвайки суха мрежата.

Веднага след мача Румен Стоянов изказа задоволство от играта на своя отбор: „Много съм доволен от играта на отбора в днешния мач, от раздаването и борбата за всеки сантиметър от терена. Видях в голяма част това, което искам да случи и за което работим толкова настоятелно в тренировъчният процес. Днес на терена видях един отбор, който показа, че иска победата и знае как да я постигне“, каза специалистът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ