Грозният живот на Григор Димитров – болката на младия красив български милионер

7 Dni Sport06.04.2023
Screenshot 2023-04-06 at 9.51.08

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се подготвя за поредното си предизвикателство на корта, където пак го очакват най-добрите съперници в света. Нашето момче има сериозна задача, а именно да защити почти 1/3 от своите точки за световната ранглиста на АТП в предстоящите няколко турнира на червени кортове. В този материал обаче ние ще ви поговорим за Григор Димитров от малко по-различен ъгъл /както е модерно да се казва/.

Когато погледнеш Григор Димитров отстрани живота му изглежа като от приказка или поне като от корица на списание, но далеч не е така в трудните моменти или пък в моментите, в които е пробивал към големия спорт, възмможности и финанси. Всеки си има трудните моменти, както се казва и това, че Григор Димитров е предпазил своите фенове от това, да бъдат преки свидетели на всички трудности, които е изпитвал не означава, че тях ги няма.

Започваме с най-актуалния проблем на Григор Димитров, а именно контузиите. През годините нашето момче е имал не един или два случая, в които е набирал доста сериозна скорост в представянето си в световния АТП тур, но някоя контузия му е спирала възхода. Това е така, защото Димитров се раздава на корта във всеки един момент и има стил на игра, който не щади толкова мускулите и ставите му. Друг такъв играч е Рафаел Надал, който също има много контузии в кариерата си.

„Проблемът се появи вчера – при рутинно движение. Няма смисъл да крия. Болката се повтори в началото на мача и постепенно стана постоянна. Но това беше денят на Карацев. Това е спортът, трябва да гледаме напред. Преди мача не бях в състояние да си обуя чорапите, така че знаех, че ще е тежко. Опитах се, това е Големият шлем, има много адреналин. Бях в много добра форма преди това. Рядко съм бил толкова добре подготвен за турнир от Големия шлем, но пак казвам, това е спортът. Респект за човека (Карацев – бел. ред.). Бори се, направи необходимото. Да, проблемът бе в гърба, а той участва във всичко – сервис, бекхенд, форхенд… Все едно ток минава през теб при всяко движение… Но, моля ви, нека отдадем заслуженото на него за победата.“, споделя на пресконференция Григор Димитров след като конрузия го спря на изданието на „Уимбълдън“ през 2022-ра година.

„Да се откажа? Не съм такъв. Аз съм състезател. Не можех да се откажа в края на третия сет, не съм такъв. Отдавна не бях достигал толкова далече в турнир от Големия шлем. Ясно е, че сега съм разочарован, но ще извлека позитивите и след няколко дни почивка отново ще бъда на корта“, допълни на същата пресконференция Григор Димитров.


Григор Димитров и Новак Джокович на корта след спектакъл, който са изнесли на Аустралиън Оупън.

Следващо звено, което остава на заден план и никой не говори за него, когато „броят парите на Григор Димитров“ са тежките тренировки, които се правят до пълно изтощение и във фитнеса и на корта. Професионални тенисисти са казвали в интревюта, че понякога тренировките са толкова тежки, че прекъсват, за да повърнат, а след това продължават. Толкова изтощителни са тренировките, за да бъдеш в топ 30, 20, 10 или по-напред в световната ранглиста на АТП. Припомянме Ви, че нашето момче е достигало до №3 в света.

Димитров е известен с тежките лагери, които прави преди старта на всеки сезон. Той отделя много време и усилия във фитнес залата и затова изглежда и се движи по подобен ювелирен начин на корта. Зад тази физическа форма седи цял екип от треньори, диетолози и доверени хора на Григор.


Григор Димитров с усмивка между тежките серии във фитнес залата, където се готви тежко.

Като бонус ще напишем няколко думи и за психическата атака по Григор Димитров. Било то след слабо представяне на корта или пък от жълтите новини, които го свързват с 100 различни известни жени /образно казано/. Трябва да имаш огромна психика, за да можеш да се справяш с това ежедневно, да се вдигаш и да бъдеш на високо ниво, а Димитров успява да го прави.


Григор Димитров заедно с Лолита Османова на скъп и луксозен ресторант, снимката е с главния готвач.

Тази кратка информация за тези три компонента, когато бъде смесена с ежедневните проблеми на професионален спортист, това че пътува в 80% от годината от държава в държава и от континент в континент правят така, че огромного богатство, което е натрупал Григор Димитров е напълно заслужено.

Григор Димитров е млад красив милионер, но зад това стои много работа и себераздаване на корта и извън него. Освен всичко това близките и колегите на Димитров споделят, че той е много възпитан човек, който има индивидуален подход към всички и винаги обръща внимание на най-важната си подкрепа – феновете.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ