България ще бъде представена от 7 гимнастици на Европейското за мъже и жени в Анталия

339901615_953360186035226_661096620681501618_n

България ще участва със седем състезатели на Европейското първенство по спортна гимнастика за мъже и за жени в Анталия (Турция). Днес националите проведоха последно контролно в зала „Раковски“ преди надпреварата, за която пътуват в събота.

При мъжете ще участват Йордан Александров, Божидар Златанов, Теодор Трифонов, Еди Пенев и Кевин Пенев, а при жените – Палома Спиридонова и Никол Стоименова.

Кевин Пенев и Палома Спиридонова за първи път ще представят България на голямо състезание, след като наскоро получиха разрешение от Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

Делегацията ще бъде водена от президента на БФГимнастика Красимир Дунев и от генералния секретар Йордан Йовчев, а съдии ще бъдат- Здравко Куртев, Сергей Стоянов, Нели Танкушева и Цветана Добрева.

Старши треньорът на националния отбор Милко Танкушев заяви, че всички са в добра форма.

Засега всичко е наред с отбора, здрави са, подготовката върви нормално и щом сме здрави би трябвало да очакваме едно добро представяне. Аз обещах, че при младежите ще бъдем в топ 24 и един финал, това ни беше идеята и мечтата – направихме го. Можеше и медал да вземем, малко не ни достигна. Сега целта е топ 13 и един финал, дано да го направим. Те са в добра форма, имаме добра успоредка, прескок, висилка не лоша, земята ни е силна. . . стига да изиграем имаме шансове на тези уреди“, каза Танкушев след днешното контролно.

Дейвид Хъдълстоун пропуска шампионата заради контузия на глезена.

Само Дейвид Хъдълстоун е контузен, а Димитър Димитров, който направи три финала в последните три години остана извън отбора, защото играе само два уреда. Интересен отбор имаме, защото от САЩ дойдоха двамата братя Еди и Кевин – те са си българи. Еди Пенев игра за нас преди 13 години, Кевин сега за първи път ще играе за България. Интересни момчета, добри момчета, възпитани, дано да ни помогнат„, добави той.

15-годишните Палома Спиридонова и Никол Стоименова ще дебютират на Европейското първенство.

Спиридонова живее и тренира в САЩ в школата, ръководена от майката и бащата на олимпийската и петкратна световна шампионка Нася Люкин. Тя е дъщеря на бившата националка по спортна акробатика Миглена Сипиридонова, която през 1994 година заедно с Николай Николов в Зельона гора (Полша) печели европейската титла.

Изморена съм, но ще бъда по-добре. Мисля, че на Европейското първенство всичко ще бъде наред. Чувствам се уверена в себе си, защото моите тренировки са непрекъснати. Тренирам нови елементи, надявам се в бъдеще да ги използвам на състезания. Хубаво, че имам треньор, който има опит от олимпиади и е по-опитен. На греда и земя се чувствам най-сигурна„, каза Спиридонова.

Никол Стоименова пък пристигна от Англия.

Малко съм притеснена, но е хубаво да съм тук и тренирам за състезанието. Най-сигурна се чувствам на успоредка. На Европейското първенство очаквам да си изиграя съчетанията и за мен това е повече опит„, каза Стоименова.

 

Снимка: Официална фейсбук страница на БФ по гимнастика


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ