Димитър Кузманов победи Юго Грение за втори път в рамките на 24 часа, класира се на 1/8 финал в Маракеш

7 Dni Sport04.04.2023
димитър кузманов

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Маракеш (Мароко) от сериите АТP 250. Българинът, който започна седмицата извън топ 200 на световната ранглиста, надигра с 6:3, 6:4 французина Юго Грение, който е номер 129 в света.

Любопитното е, че в понеделник Кузманов победи Грение в последния кръг на квалификациите, но тогава това стана в три сета. Французинът влезе в основната схема като „щастлив губещ“, но отново бе сполетян от същата съдба – да загуби от българския представител.

В днешния ден 29-годишният пловдивчанин бе дори по-убедителен. Той не допусна да загуби подаването си нито веднъж, като в същото време направи два пробива – в първия и в последния сервис гейм на Грение в срещата.

Във втория кръг Кузманов ще играе с испанеца Роберто Карбайес Баеня, който спечели с 6:7(4), 6:3, 6:1 срещу американеца Максим Креси.

До момента Кузманов и Карбайес Баеня са играли само веднъж един срещу друг. Това се случва през 2017 година на турнира на клей от сериите Чалънджър в Лима, като българинът печели в два сета.

За класирането си за втория кръг в Маракеш Кузманов ще вземе 20 точки за световната ранглиста и 9 880 евро от наградния фонд, който е в размер на 562 815 евро.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ