Силният човек в Берое: Имам какво да Ви кажа относно нашия клуб, истина си е

7 Dni Sport04.04.2023
Берое - ЦСКА, Лазар Туфегджич

Адвокат Светослав Миневски – председател на сдружението, което държи акциите на Берое – коментира постоянните спекулации, че чуждестранни инвеститори проявяват интерес към Берое.

„Трябваше да имаме среща с китайски инвеститори, но нито китайци, нито швейцарци, нито италианци, нито хървати – никой не иска да инвестира в Берое. Единственият реален интерес за инвестиция в клуба отправи фирма, близка до мениджъра на футболиста ни Уерди Мара.

Но с оглед бюрократичните спънки, непозволяващи чужденци да бъдат картотекирани в Берое вече два месеца, не само за нашия клуб, но и за другите в страната, инвеститори трудно ще се намерят. Не се ли промени бюрократичната машина в България, ровим ли се постоянно във вътрешни ежби, футболът ни ще продължава да затъва и интересът към него ще става все по-малък“, коментира адвокат Светослав Миневски.

Той взе отношение по темата за изграждането на базите у нас. „Това с изграждането на нови бази е пълен популизъм, защото и да ги направим, няма кой да играе на тях. Днешните деца не се интересуват от спорт, защото първенствата ни в колективните спортове не са никакви първенства, а часове по физическо. Дори учителите по физкултура навремето имаха много по-добри познания от тези, които сега са ангажирани с детско-юношеския спорт“.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ