Черно море срещу най-голямата си слабост – гостуванията

7 Dni Sport27.02.2023
Левски - Черно море, Ивелин Попов

Черно море гостува днес на предпоследния Пирин Благоевград с амбицията да направи важна крачка към утвърждаване в първата шестица след изненадващата загуба на Славия от Хебър у дома вчера.

Успех над орлетата ще доближи варненци пак само на точка от четвъртия Локо Пловдив. Морето обаче ще се изправи срещу една от най-големите си слабости този сезон – гостуванията. Като изключим победата над Левски на старта на пролетния дял, предишният успех навън за водения от Илиан Илиев тим датира още от 19 август миналата година – 4:3. Трите точки срещу сините дойдоха на стадион „Ивайло“ във Велико Търново заради наказание на съперника. Така че реално последната победа при истинска визита бе тази срещу канарчетата.

Гостуванията обаче се оказаха препъникамък за почти всички отбори в групата, с изключение на Лудогорец (25 точки навън) и ЦСКА (22 точки). Зад тях се нареждат именно варненци и Локо Пд с по 15 точки. Въпреки това играта на моряците при гостувания е доста по-слаба и различна от тази на „Тича“. И все пак Черно море играе успешно срещу орлетата навън. За последно благоевградчани биха съперника у дома на 6 декември 2015-а с 4:0.

За днешния двубой с Пирин Илиан Илиев няма да може да разчита на трима ключови играчи, които отпаднаха от групата. Това са капитанът Даниел Димов, Николай Златев и Цветомир Панов, които са с травми. Техните места в групата заеха младите Наско Янков, Марин Петков и Берк Бейхан.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ