Андрей Гълъбинов пред завръщане в България

андрей_гълъбинов_национален_отбор

Българският нападател Андрей Гълъбинов е пред раздяла с италианския футболен отбор Реджина до края на месеца, твърди сайтът seriebnews.com. В Италия очакват бившият национал на България, който има договор с италианския клуб до лятото на 2024 година, да го прекрати до края на месеца и да се премести да играе в родината си. Решението за раздялата е на треньора на Реджина Филипо Индзаги. В България трансферният прозорец затваря на 28 февруари, така че има още седмица пред отборите да картотекират нови попълнения.

Гълъбинов бе голмайстор на Реджина през миналия сезон, но през лятото скъса ахилесово сухожилие на тренировка, като се наложи операция, възстановяване и 9 месеца извън терените. Той се върна съвсем наскоро в игра за втория отбор на клуба, като дори вкара победното попадение срещу Имолезе в 89-ата минута от дузпа.

Реджина се опитваше да се раздели с Андрей Гълъбинов още преди повече от година, тъй като той е най-скъпоплатеният футболист в клуба и той трудно може да си позволи вече заплатата му. Към него обаче имаше интерес само от Авелино, а тежката контузия провали трансфера.

34-годишният Гълъбинов е бил в юношеските си години в ЦСКА, но никога не е играл в елитното първенство на България и е играл общо в 13 отбора в Италия, сред които и за Специя в Серия А. Той има 14 мача и 2 гола за националния отбор на Италия.

Източник: Топспорт


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ