Капитанът на Черноморец се завръща за полуфиналите

христо захариев

Капитанът на Черноморец Христо Захариев ще подсили отбора си за старта на полуфиналната фаза в плейофите на Националната баскетболна лига. Лидерът на “акулите” пропусна четвъртфиналната серия с Левски, спечелена от страна на бургазлии с 2-0 победи. Старши треньорът на лидерите в редовния сезон Васил Евтимов е решил да спести Захариев за мачовете със “сините”, за да може той да е на 100% за заключителните двубои на своя тим, заяви самият Евтимов пред Sportal.bg.

Без Захариев в състава тимът на Черноморец успя да спечели срещу Левски със 73:59 в Бургас и с 88:74 в София, за да си гарантира място на полуфиналите. Там отборът чака победителя от двойката Балкан – ЦСКА, където се стигна до решителен трети мач, който ще се изиграе в петък в Ботевград.

Христо Захариев е един от водещите реализатори на Черноморец през сезона, като в общо 25 мача за кампанията той записа средни показатели от 16.0 точки, 4.4 борби и 3.5 асистенции.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ