Поредна издънка: Милена Миткова остана далеч от еврофинала на скок дължина

11

Дебютантката на Европейско първенство Милена Миткова приключи участието си още в квалификациите в Берлин. Българската представтителка в скока на дължина остана много далеч от нормата за място във финала, която бе 6.67 метра и в крайна сметка завърши на двадесето място в пресявките, записвайки резултати от 6.25 метра в първия си опит и 6.29 метра в третия си, разделени от един фаул.

Сръбската звезда Ивана Шпанович бе над всички в сектора и продължи напред към финалите с резултат от 6.84 метра. Европейската шампионка от Амстердам 2016 покри нормата с последния си опит, като преди това записа 6.56 метра във втория си скок и фаул в първия.

Останалите, които покриха нормата бяха Шара Проктър от Великобритания с 6.75, Малайка Михамбо от Германия с 6.71, Лорейн Юджен от Великобритания с 6.70, Кхади Саня от Швеция с 6.69 и Настася Мирончик-Иванов с 6.68.

Другите финалистки са Хулиет Итоя от Испания (6.65), Марина Бек от Украйна (6.64), Джазмин Сойърс от Великобритания (6.64), Ксения Балта от Естония (6.63), Нектария Панаги от Кипър (6.62) и Евелисе Вейга от Португалия (6.61).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ