Весела Лечева говори по актуалните теми за ЦСКА и Левски

7 Dni Sport17.02.2023
Весела Лечева,

Министърът на спорта Весела Лечева заяви, че не би говорила за фалит на Левски.

„Не бих говорила за фалит за Левски. Развали се една прекрасна възможност за ФК Левски. За мен всяко едно такова начинание свързано с привличането на инвеститор е добре дошло и в лицето на държавата трябва да среща подкрепа и съдействие“, коментира Лечева в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Начинът, по който могат да се покрият тези задължения провалиха сделката. Има други пречки, в които държавата не може да се наеме с ангажименти. Причината не е в нас“, добави тя.

„Ние подходихме изключително сериозно, както към ПФК ЦСКА, да подготвим процедурата по отдаване на концесия на стадион „Георги Аспарухов“, продължи министърът на спорта.

„Спасението на Левски зависи от самия футболен клуб.“

„Мога да кажа, че това трябва да бъде грижа на държавата. Когато всички говорят за спорт, го свързват със здравето на нацията. Когато говоря, че трябва да има масов спорт, за масовия спорт са необходими две неща – достъпна спортна инфраструктура в цяла България и създаването на трайни навици в децата да спортуват“, каза още Весела Лечева.

Весела Лечева заяви, че няма точна стойност на съоръжението, което ЦСКА предстои да изгради на мястото на стадион „Българска армия“. Тя не пожела да влезе в конкретика относно датата на започване на строителните дейности.

„Много е важно до самия край всяка една от страните да изпълнява пунктуално всички свои задължения.Нямаме точната стойност на съоръжението. Тепърва с проекта ще представят своята визия и неговата цена. Колко средства ще инвестира професионалният клуб е в неговите ръце“.

„Винаги в дружеството 50% ще има държавата. Това е на първо място, което мога да кажа.“

„Наша основна задача е да не възпрепятстваме процеса. Екипите на „Сердика спортни имоти“ ЕАД и на министерството работят, те не трябва да възпрепятстват процеса“, добави тя.

„След като се извадят разрешителните за строеж, след това трябва да бъдат документално изготвени всички други изисквания.“

„Не искам да се обвързвам с конкретна дата. Беше важно дружеството да бъде създадено, вписано и да започне по строителството. Когато бъде всичко документално, може конкретно да говорим за започването на строежа на стадиона“, каза още Весела Лечева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ