Коди Милър-Макинтайър: Благодарен съм за възможността да играя за България

Коди Милър-Макинтайър

Американският гард Коди Милър-Макинтайър, който наскоро получи български паспорт, вече е картотекиран в мъжкия национален отбор за срещите от предварителните квалификации за европейското първенството срещу Румъния и Португалия. На 17 февруари той ще пристигне в София, за да се включи към състава за подготовката преди срещите.

„Бях шокиран и щастлив, когато получих поканата. Благодарен съм за възможността да играя за България. Знам, че предстоящите два мача са много важни и съм развълнуван да се присъединя към отбора и да започнем да работим.

Не съм си говорил все още с момчетата от националния отбор. С Дий Бост сме като от едно семейство, даже сме от един град и той е нещо като моя по-голям брат. Единствено с него съм обсъждал темата до някаква степен“, заяви пред bgbasket.com Макинтайър.

Коди е част от ротацията на турския Газиантеп, но определено е изпитвал затруднение при нагаждането към европейския стил на игра:
„Не ми беше лесно да се нагодя към стила на игра в Европа. Даже все още се опитвам да свикна. Имам си принципи, които ми помагат, независимо от това в коя държава се състезавам. Някои предизвикателства обаче са по-лесни от останалите и това е абсолютно сигурно.“

А как е започнал с баскетбола Коди Милър-Макинтайър? „Започнах да играя баскетбол, както повече хора. Още като малък постепенно обикнах играта и ми харесваше да бъда на терена. Обожавам възходите и паденията и здравата работа, която баскетболът те принуждава да правиш, както и отплатата, която ти носи.“, завърши гардът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ