Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач във втория кръг в Ротердам

7 Dni Sport14.02.2023
Григор Димитров,

Григор Димитров нямаше проблеми да преодолее откриващия кръг на надпреварата в Ротердам, отпускайки едва четири гейма на Аслан Карацев, и безпроблемно се класира за осминафиналната фаза на надпреварата, където очакваше да премери сили с един измежду Хуберт Хуркач и Роберто Баутиста Агут.

Наглед изглеждаше, че полякът бързо ще се превърне в следващия опонент на първата ни ракета, защото той реализира решителен късен пробив за спечелването на откриващия сет, а впоследствие поведе с 6:3 в тайбрека на втората част, но Баутиста Агут за пореден път доказа, че е един от най-борбените играчи в Тура и осъществи феноменален частичен обрат.

Испанският ветеран отрази всеки един от трите поредни мачбола, печелейки продължителни размени от основната линия, и изравни общия резултат, само че световният номер десет запази самообладание и триумфира в решителния сет, за да запише първата си победа изобщо над този съперник – 7:5 6:7(6) 7:6(4).

Досега Григор и Хуркач са се срещали само два пъти, като българинът излиза победител във всеки един от въпросните сблъсъци, ала това се случва по крайно драматичен начин. Мачовете помежду им датират от Индиън Уелс през 2021-ва и Монте Карло през 2022-ра, а Димитров неизменно триумфираше след тайбрек в третия сет.

Световният номер 10 откри сезона си с достигане до осминафиналите на Аустрелиън Оупън, където отпадна от Себастиан Корда след здрава петсетова битка и определено е много опасен опонент на твърди кортове в зала, тъй като разполага с много мощен начален удар и днес реализира впечатляващите 22 аса.

Все още не е ясно кога ще се състои срещата между нашия сънародник и бившия шампион на Мастърса в Маями, само че едва ли ще сбъркаме, ако предположим, че ни очаква пореден много оспорван дуел между бившите партньори на двойки.

Автор: „Тенис.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ