Кой прати Бербатов да наговори тия простотии по bTV? И този вече е специалист по пътищата

7 Dni Sport22.01.2023
Протест пред БФС, Димитър Бербатов

Димитър Бербатов заяви в интервю пред bTV, че той и екипът му продължават с пълни сили борбата за БФС. Бившият национал внесе разяснения относно съдебните битки, които се водят около проведените  Конгреси за избор на нов президент на централата. Той е категоричен, че няма да се откаже, защото правдата е на негова страна.

„Беше ми забавно и интересно да анализирам и коментирам мачовете от Световното. Беше и забавно, не сухо. Изпитах огромно удоволствие като ме поканиха. Не е моето да коментирам мач на живо.

Трябва да си знаеш възможностите, ориентирал съм се в други поприща“, започна Бербатов относно участието си в отразяването на Мондиал 2022.

„Мога да кажа, че използвам словото като оръжие почти винаги. Винаги можеш да постигнеш голям позитивен ефект. Правя го в семейния ми живот. При децата трябва да си подбираш внимателно думите. Трябва да разберат какво казвам. Хората, които ни ръководиха, използваха думите да ни мотивират, провокират. Така е било и в живота“, продължи той.

„Много хора ме питат защо останах в България. Вярвам в по-доброто развитие на страната ни. Знам на базата на всички мои странствания, че навсякъде проблемите са едни и същи, каквито имаме и тук. Има и корупция там, има и проблеми с пътищата.

Ако някой си мисли, че като отиде в Англия и отива в рая, няма как да се случи. Трябва да работи двойно, за да печели пари. Странно е как хората си мислят, че като дойдат в Англия и всичко им се оправя“.

„Имал съм достъп до много от хората, които са по-облагодетелствани, до различен тип хора. Същите проблеми ги имат и в другите държави. Повече оптимизъм ни трябва. Нека не се оплакваме, а да работим. Да се опитаме по-позитивно. Чакат ни и по-добри времена“, каза Бербатов, след което подхвана темата БФС.

„Оптимист съм за битката на БФС. Ще обясня какво точно се случва. Няма как да не съм оптимист. Ние сме тук, аз съм тук и борбата продължава с пълна сила. Цялата футболна общественост чака тази промяна през всички тези години. Преди решението на Апелативния съд, имаше решение на Софийския градски съд, в което той отсъди, че Конгресът, който се проведе е невалиден.

Конгресът е опорочен. Конгресът, който беше избран Боби Михайлов. БФС обжалва пред Апелативния съд. Няколко неща има в това решение. Апелативният съд не е гледал и не е взел решение по казуса. Просто се е произнесъл. Футболен клуб Варвара няма правен интерес да обжалва Конгреса.

Апелативният съд не взима никакво решение, а излиза със заключение, че ФК Варвара нямат правен интерес. Абсурдното е, че Варвара има пълното право да обжалва. Варвара е изключен чак шест месеца след Конгреса“.

„Делото отива във Висшия касационен съд. Не се и съмнявам, че там ще отсъдят както на първа инстанция. Ако се допусне да остане решението на Апелативния съд, става следния правен казус, който е недопустим. В една спортна федерация има Конгрес и, когато член на тази федерация види, че нещата не се случват, обжалва.

Само че го изключват. Като член на федерация имаш пълното право да повдигнеш въпроса. Ако нямаш право да го правиш и те изключват, всяка федерация може да си прави каквото иска“, обясни кандидатът за президент на родната централа.

„Не сме отказали от тази битка, как ще се откажем. Определението, което е направил Апелативния съд – четеш го, хем се усмихваш, хем виждаш, че няма какво да кажат. Този клуб е бил член на федерацията по време на Конгреса. Хората трябва да го знаят. Продължаваме с пълни сили напред. Правдата е на нашата страна“.

„Как се излиза от този възел – с нов Конгрес. Може да се излезе бързо като се свика честен убедителен Конгрес. Новото ръководство влиза и започва на управлява. Управлението знае, че няма как да спечели и се бяга от този Конгрес.

Тези хора се радват на случващото се. Няма проблеми да се появи трети, четвърти и пети кандидат, стига да имат ясна визия, да са неопетнени. Да не са близки с хората, които в момента управляват, защото няма как да твърдят, че носят нещо ново. Не бягам от конкуренцията, тя ме мотивира. Цял живот е така“.

„Хората се интересуват от футбол и не е приятно за никого, но няма как екипът ми да седи отстрани и да не правим нищо. Аз действам и атакувам, когато знам, че правдата е на моята страна“.

„Държавата със сигурност трябва да е партньор на БФС. Това няма как в момента да се случи. Когато ние влезем в управление, ще се случи. Едно от първите неща, които трябва да направим, е да потърсим държавата за помощ.

Да не забравяме, че футболът започва от децата. Градейки добри футболисти, ще ги правим добри хора. През ден ще говоря с държавата, без нея ще е много трудно“, каза още Димитър Бербатов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ