ФК ЦСКА 1948 все пак ще играе с Партизан Белград

7 Dni Sport21.01.2023
ФК ЦСКА 1948, Лагер

Контролният двубой между ЦСКА 1948 и Партизан е пренасрочен и двата отбора ще се изправят един срещу друг. Това пише сайтът на „червените“.

Двата тимма трябваше да премерят сили по време на подготовката в Турция, но мачът пропадна по вина на оргинизаторите.

Ето какво съобщават от ЦСКА 1948:

„Контролният двубой между ЦСКА и Партизан е пренасрочен и двата отбора ще се изправят един срещу друг.

Приятелският мач е планиран за месец март по време на почивката за изиграването на срещите на националните отбори. „Червените“ и „гробарите“ ще се срещнат в Белград в интригуваща проверка. Всички условия по контролата са вече уговорени между двата клуба.

ЦСКА и Партизан трябваше да премерят сили в контрола по време на лагера на „армейците“ в Белек, но спарингът пропадна, заради некоректно отношение на организаторите му. Следва да отбележим, че нито ЦСКА, нито Партизан имат вина за несъстоялия се в Турция мач.

В знак на приятелските взаимоотношения помежду си клубовете подходиха с нужния професионализъм и максимално бързо влязоха в преговори за планирането на нова подходяща възможност за изиграването на двубоя. Очаквайте още информация за срещата през следващите седмици.

Благодарим на Партизан за коректността и пожелаваме успех на отбора в предстоящите му официални сблъсъци! До нови срещи на терена!“

Повече за съперника на ЦСКА в контролния двубой през март в Белград:

Партизан понастоящем е на втората позиция в сръбската Суперлига – на десет точки зад лидера Цървена звезда. Клубът е дал път на купища легенди и настоящи звезди на световния футбол. Във витрината си „гробарите“ имат цели 11 трофея за шампион на Югославия, 8 за първенец на Сърбия и Черна гора и още рекордни 8 шампионски титли на Сърбия. „Черно-белите“ могат да се похвалят и с 6 Купи и една Суперкупа на Югославия, 3 Купи на Сърбия и Черна гора и 7 рекордни Купи на Сърбия. Партизан е финалист за Купата на европейските шампиони през сезон 1965/66, когато е победен от Реал Мадрид, но по пътя си преминава през Нант, Вердер Бремен, Спарта Прага и Манчестър Юнайтед. През този век „гробарите“ са участвали два пъти в груповата фаза на Шампионската лига, девет пъти в груповата фаза на Купата на УЕФА/Лига Европа и два пъти в групите на Лигата на Конференциите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ