Новото попълнение на Лудогорец – Франко Русо с 40 хил. евро заплата

7 Dni Sport17.01.2023
Франко Русо,

Лудогорец финализира трансфера на аржентинския централен защитник Франко Русо. За правата на 28-годишния бранител разградчани плащат 900 хиляди евро на Майорка.

Испанският клуб може да прибере и още 600 хиляди от европейската валута под формата на различни бонуси в зависимост от представянето на Русо и Лудогорец.

Защитникът ще получава по 40 хиляди евро на месец в Разград. Той подписа договор с орлите за 3.5 сезона – до 30 юни 2026 година. Ако Франко го изпълни, то под формата на месечни възнаграждения и премии може да заработи около 2 милиона евро. Аржентинецът е взимал сходна заплата и в Майорка, но в Лудогорец ще получава далеч повече игрово време.

Това е вторият входящ трансфер на разградчани. Първият отново бе на централен защитник – Диниш Алмейда от белгийския Антверп, който парафира контракт със срок от 2.5 години. Той и Русо са гласени за титуляри в ядрото на ариергарда през пролетта.

Снимка: Официална Фейсбук страница на Лудогорец


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ